Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam,
Dziwna to sprawa, albowiem skompilowałem kernel 2.4.26 system się uruchamia do momentu przed pojawieniem się "termiana" do podania loginu.
Po pewnym czasie wyskakuje to:
May 1 15:37:00 lbxs init: Id "1" respawning too fast: disabled for 5 minutes May 1 15:37:00 lbxs init: Id "2" respawning too fast: disabled for 5 minutes May 1 15:37:00 lbxs init: Id "3" respawning too fast: disabled for 5 minutes May 1 15:37:00 lbxs init: Id "4" respawning too fast: disabled for 5 minutes May 1 15:37:00 lbxs init: Id "5" respawning too fast: disabled for 5 minutes May 1 15:37:00 lbxs init: Id "6" respawning too fast: disabled for 5 minutes May 1 15:37:00 lbxs init: no more processes left in this runlevel
System z tego kernela uruchamia się w trybie single lecz, katalog z /dev jest prawie pusty !?
Podmiana na kernel z serii 2.6 też wcześniej kompilowany załatwia sprawę, lecz 2.4.26 potrzebny mi jest do openmosix-a
czemu tak się dzieję ??
z góry dzięki
pozdrawiam Daniel
Niedokładne tłumaczenie. Mi wygląda że tak jakby system nie może odnaleźć programu getty.
Wrzuć /etc/inittab, podaj jakie parametry przekazujesz poszczególnym kernelom podczas startu.
thx, ale wystarczyło odznaczyć przy kompilacji devfs