Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Włączam przed chwilą debiana.
Z tego wszystkiego zapomniałem czy przewijało sie przy starcie prze ekran komunikaty konsolowe (jak zwykle) ale przy zapodawaniu się x-ów widze najpierw czarny ekran, który stopniowo przechodzi w coraz jaśniejszy lecz nierównomiernie(w jednym miejscu plama jsniejszego odcieniu w innym ciemniejsza) i taka bajera towarzyszy aż to wstania x-ów czyli kilka sekund.
Fluxbox się włącza i migota mi ekran (LCD) po kilkunastu może kilkudziesięciu sekundach migotanie słabnie aż do normalnego niemigotania.
Logi nic na moje oko w sobie nie kryją.
Może ktoś miał taki bajer.
Pamietam że kiedyś tez tak miałem ale tak sie wystraszyłem ze przed zaladowaniem xów zapdoałem restart z buta.
To jednorazowy wybryk raz na długi czas wiec nie dam rady sprawdzić po to loteria.
Znaki wskazują więc na ten monitor. Ewentualnie zmień sterownik na vesę i potestuj przez jaki czas. Jak się powtórzy to monitor i to pewnie w chwili przełączania rozdzielczości, bo to jest ten moment krytyczny dla każdego monitora.
Chlapaki nie wiem co jest grane z tym fluxem tez mi miga na lcd inne systemy i srodowiska graficzne normalnie smigają.Umnie z ładowańiem systemu normalńie mam jajko swojej roboty ,ale czemu mi miga monitor na fluxie nei wiem na kde gnomie e17 xfce4 i na innych menadzerach jest gut więc CO jest K..............Grane pytanie?
Mi to raczej wyglada na problem z monitorem, a nie fluxem. Zapytajcie chlopakow na forum od LCD:
http://www.mva.pl/forum/
Powtórzę, że stało sie to pierwszy raz kilka miechów temu a dzisiaj drugi raz. Nastepny raz pewnie za kilka miesiecy :)
Powtórzę, że stało sie to pierwszy raz kilka miechów temu a dzisiaj drugi raz. Nastepny raz pewnie za kilka miesiecy :)
dokładnie to samo korbolku mam i niewiem co jest grane na freebsd flux i na gentoo obojetnie co nic mi nie miga.Na debianie gnome kde xfce4 tez nie A na FLUXIE TAK co robić z tym fantem nie wiem
Ja mam nowego lcd firmy Lg flatronek L1919S chodzi aż miło i słodko niestety od czsu do czsu mi miga na (fluksbokśie) czemu ????????
Ja mam LG L1730P
by upewnić się że to nie problem z fluksem ( czy tam xserver`em) przy następnym razie jeśli zdążysz nim przestanie "migotać" przełącz się do konsoli. Jeśli i tam będzie migotać to monitor.