Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
nei ma ą, ć, ł ale polski język jest jak to fix to odruchowo naciskam alt a jak to robie to nic nie pisze i na analfabete wychodze (którym jestem zresztą) :)
Jesli uzywasz KDE to w centrum sterownia wlacz sobie polska klawiatore....
wstyd sie przyznać mam już debiana z miesiąc ale nei maiałem czasu sie bawić zabardzo teraz amm "ferie" więc zaczynam i nei zabardzo wiem co używam a czego nei. Jka sie włącza to KDE??
Jeżeli moj epytanie jest prostacie i nei na miejscu
.................. to trudno trudno jestem prostak :)
Na pewno już pracujesz w KDE - na pasku na dole po lewej stronie jest literka K - kliknij na to i poszukaj centrum sterowania
czcionke w kadu sobie zmień na jakąś polską bo defaultowo jakieś krzaczki wyskakują. zmieniasz w kadu: menu -> konfiguracja -> zakładka wygląd
sprawdze jak odzyskam xy (znaczy to co straciłem szczelam że to te wasze X-y)
nie wiem czy mam kde ale napewno mam iceWm i zadnej literki k tu nei mam jest tylko Mozilla, Xterm, Menu listy okien i Poka biurko
a te a4 zamiast polskich znakuw juz mnie pomalu dobijaja :/
a jeszcze dodam ze mam zainstalowanego IceWM o ile to cos zmienia
edytuj posty i nie powtrarzaj informacji raz już podanych :)
icewm to chyba trudno się polonizuje :)
trudno nie trudno ale jak
a więc tak mam teraz kde polskie znaczki mam prawie(np w openoffisie mam jak chce pisać ale np w nazwie czcionki jest klocek :] ) wszędzie prucz kadu korzystałem z poradnika ale też huja to dało :( http://www.kadu.net/doc.php?page=install#lang ktoś pomoże ?
menu -> konfiguracja -> zakładka wygląd
i na przykład wybierz NIBUS SANS L - u mnie działa bynajmniej
ja np u siebie nie mam zainstalowanych tych domyslnych czcionek KDE z ogonkami i w calym systemie nie mialem polskich znaków - musialem zmienic w Centrum Sterowania inny krój czcionki - akurat padło na NIBUS SANS L - zwykła czcionka i ma ogonki
x-dos dzięki pomogło :)