Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
nie potrafiłem zainstalować flasha, zadne porady nie pomagały,więc dałem sobie spokój, znalazłem nowego k3b, plik pobrałem na pulpit, odinstalowuje starego a tam dostaje pytanie czy zainstalować flasha,dwa razy enter i flash zainstalowany. ile jest metod instalowania programów w debianie? (oprócz synaptica,aptitude, menadzera pakietów)
ps. jak zainstaluje nowego k3b to flasha mi wywali?
Poprosze o logi z konsoli bo tak no sory nie mam szklanej kuli i nie widze jakie bubu jest i enter
robiłem to w pakietach, nie konsoli,a bubu chyba nie ma zadnego.chciałem tylko wiedzieć czy odinstalowanie k3b wiąże się z zainstalowaniem flasha.tylko to mnie dziwi.
Nie a flasha najlepiej zainstalować ręcznie wtedy wiesz gdzie co masz.
Pozdrawiam
oczywiście ze czytałem ba ,nawet robiłem wg. tego opisu. ale kiszka była. plik so przenosiłem Krusader'em (root-mode) plik ten był w w katalogu plugins przeglądarki ale zaden flash mi się nie odtworzył. no to mam inny problem po instalacji nowego k3b po uruchomieniu dostaje taki komunikat (System locale charset is ANSI_X3.4-1968
Your system's locale charset (i.e. the charset used to encode filenames) is set to ANSI_X3.4-1968. It is highly unlikely that this has been done intentionally. Most likely the locale is not set at all. An invalid setting will result in problems when creating data projects.
Solution: To properly set the locale charset make sure the LC_* environment variables are set. Normally the distribution setup tools take care of this.) chodzi o kodowanie? jeżeli tak to co i gdzie zmienić?
dzięki za pomoc
Jak nie masz tozainstaluj pakiet polonizujący do k3b
aptitude install k3b-i18n
potem w konsoli jako root zapodaj:
dpkg-reconfigure locales
przy pomocy spacji zaznacz gwiazdki przy pl_PL oraz UTF-8
sprawdź czy nie ma gwiazdek przy innych kodowaniach, zwłaszcza ANSI - jak są to zdejmij -> OK
system zapyta o domyślne locale dla użytkownika -> podaj pl_PL
zrestartuj system (nie wystarczy restart tylko X'ów) - ma być
dzięki wielkie wszystko działa