Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
chciałem dzisiaj kumplowi postawic debiana na tym badziewiu, no ale chyba bez kompilacji kernela sie nie obejdzie. wszystko robiłem według tego opisa
http://student.icis.pcz.pl/~89573/modem
oprócz czesci dotyczacej modyfikacji i kompilacji kernela, zastosowałem standardowe jadro etcha 2.6.18-4. Moze komus udało sie uruchomic ten modem na standardowym kernelu etcha?? A jak nie to jak go uruchamiacie??
Jesli sie nie myle to w sieci na szwedzkiej stronie kiedys widzaiłem sktypt basha wąłsnie do odpalania modemów ale strony nie pamietam , wiem ze ten sktypt pracował od kernel 2,9 -> ........
sciągłem pakiet linux-source-2.6.18....deb i rozpakowałem, polkałem i w pliku drivers/usb/atm/cxacru.c nie ma identyfikatora urządzenia, czyli zmiany opisywanej na stronie do ktorej linka zapodałem wyżej, także trza cos pokompilować.