Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-04-28 14:45:43

harry666t - Członek DUG

harry666t
Członek DUG

Input: mysz & klawisze

Udało mi się wyhaczyć fvwma żeby był ten scrollowany płynnie, "bezbrzeżny" wielki wirtualny pulpit (wystarczyło zmienić 3 linijki...). problem pozostaje z płynnością takiego scrollowania (skok co 10 pikseli) ale póki co jestem happy. w końcu mogę porozwalać na tym wielkim pulpicie wszystkie okna w najbardziej możliwych przypadkowych miejscach, w końcu czuję się jak u siebie w pokoju :D

nie o tym chciałem, otóż jednak zastanawiam się czy jest jakaś możliwość aby np. trzymając ctrl czy inny mod zwiększyć tymczasowo przyspieszenie, czułość, szybkość, itd od myszki. chodzi o to, żeby szybciej się przesuwać po pulpicie, ale zachować w razie czego precyzję. fajnie gdyby taką opcję udostępniał fvwm (ciężko jest znaleźć jakieś konkretne wskazówki co do tego, jak zrobić X nie psując Y i nie szukając w /usr/share/fvwm/{ab,bc,cde,dm,ef}/*af2&46/$LOL/[1-5]/theme[s ]/ które pliki zawierają które konfiguracje oraz które opcje można zmienić by nie zmienić tych, których nie chcemy zmienić... tak, programowalny menedżer okien...). ostatecznie czy jest jakieś magiczne polecenie lub malutki programik który by to zrobił, i najostateczniej jak ewentualnie napisać takie coś samemu ;]

===

druga rzecz to prawy alt (aka alt gr). nie mam nic przeciwko niemu, dopóki nie muszę napisać "ów". altgr+W=Ł. wiele innych klawiszy razem z altgr tworzy różne znaczki inne niż ąęółćżźńś na przykład µ þ ↓ ŋ đ czy ħ, ale te zazwyczaj nie wchodzą w drogę większości użytkownikół.

jak to wyłączyć? ;]

[ /\/\/\ o_0 ----->>>       Ascii Art Userbar User ]

"steal and steal and steal some more and give it to all your friends and keep on stealin'"
- Reznor

Stopka forum