Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam wiec zainstalowałem debiana etch 4.0 wszysko pieknie itd
ale postanowiłem zainstalowac sterowniki do gf fx 5200 wiec zasałem sterwniki z nvidia.com pod linuxa wyszłem z trybu graficznego zalogowąłem sie jako root i odpalilem plik nvidia....run potem zgadzam sie na połaczenie z nvidia a pozniej pokauje mi ciagle jakies błedy wiec moje pytanie co jest nie tak bo na innych dystrybucjach takiego problemu nie miałem
sterowniki do nvidii debian ma w repo.. (nvidia-glx nvidia-kernel-source) wymaga do instalacji xserver-xorg-dev
Przekonałem sie już dawno że te ze strony nvidii działają lepiej.
Pozdrawiam
hmm ja nie widzialem roznicy.. a Ty jakie widzisz ? jesli mozesz to podaj..
Przekonałem sie już dawno że te ze strony nvidii działają lepiej.
to są dokładnie te same sterowniki
Numerek się zgadza zródła pewnie tez ale wydajnośc przynajmniej u mnie mocno się różni.
Pozdrawiam
Być może tak ale
glxgears -printfps
Na jednych i na drugich mocno się różnią.
Pozdrawiam
Mam tą samą karte graficzna i miałem podobny problem. Pewnie brakuje ci trochu pakietów, spróbuj:
apt-get install linux-headers-$(uname -r) nvidia-kernel-common nvidia-kernel-source
i dopiero sh nazwapliku
Jeżeli nie uda ci sie tą metodą to walnij repo z experimentala i instaluj z paczek, wtedy problemu nie będzie.
Dzinx działa steowniki zainstalowały sie bez problemu