Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Była kiedyś taka paczka z kodekami z windy do formatu wmv aby mplayer oraz inne aplikacje mogly odtwarzać takowe pliki .
W związku z tym że ze na itvp.pl nie idzie oglądać nic pluginem mplayera probowalem odtworzyć cos w kaffaine ale tam leci mi tylko głos a obrazu niema i pewnie to wina braku kodeków, ktore wg kaffeien maja siedzieć w /usr/lib/codecs ktorego to folderu nie ma.
Jaką paczką to załatwie?
Oraz dodatkowo, chciałem oglądnąć tego filma
http://www.itvp.pl/video.html?channel_id=-1&sit … p;video=20776
Trzeba kliknąć w fotke to sie otworzy okienko z ktorym plugin mplayera nie radzi sobie.
Przkopiowywując z plugina mplayera URL do kaffeine odtwarza zupelnie inny film (stwierdzam to po samym głosie, cos o archeoligii a mialo być o zamkach do drzwi)
Jak żesz sie do tego dobrać bo jakies przekierowanie sie robi.
Czy komuś śmiga to na czymkolwiek?
Heheh to skąd ja je instalowalem dawno temu? Orientuje sie ktoś w jakim repo one siedzą?
Była jakaś maczka coś na kształt win32-codecs.
Pozatym moj mplayer z oficjalnego repo odtwrza obraz wmv jak on to robi jak cały moj system jest z oficjalnych repozytoriów?
U mnie to w Seamonkey i mplayer plugin działa.
Co do kodekow to te ze strony mplayera powinny wystarczyc.
Zrób sobie test na jakimś wmv z dysku.Kaffeine też można na te kodeki nakierowac tam w opcjach silnika xine trzeba podać ściezkę do kodeków.Jakby nie działało to zawsze można zrobić dowiązanie.
Domyślnie kaffeine ma ustawione na /usr/lib/win32
Pozdrawiam
debian-multimedia.org
paczka w32codecs jest w tym repo:
deb http://www.debian-multimedia.org/ stable main
zamiast stable mozna wstawic testing albo unstable
debian-multimedia.org
No tak nie chcialem sie bawic w dodawanie do repo i update robić:] dzieki.
Dodam ze mam prawie nowy system i nie instalowalem paczki z kodekami z debian-multimedia mam tylko czyste repo debiana ( a mplayer odtwarza mwv.
Jak on to robi?
mplayer film.vmv -v 2
Konsola powinna wykazać dlaczego tak jest.
Pozdrawiam
http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/codecs/
wybierz "all" a nie "essential"
Oki rozumiem ze te co odtwarza mplayer na czysto z repo to są wmv starej generacji :]
Instalnalem sobie juz te kodeki z debian-multimedia i teraz kaffeine zapodaje obraz i głos ale nie tego filmu ktory bym chcial jakies przekierowanie czy coś dziwnego sie wkrada:-/
Zwykły mplayer tzn:
mplayer http://www.itvp.pl/pub/stat/common/itvp.asx?request_id=194.0.102.1_IGDYX8P61jqbS7WOq3EEx1KJ8edzpwIw_1177144455907
w ogóle odmawia posłuszeństwa.
MPlayer 1.0rc1-4.1.2-DFSG-free (C) 2000-2006 MPlayer Team CPU: AMD Athlon(tm) 64 Processor 2800+ (Family: 15, Model: 4, Stepping: 8) CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1 Compiled with runtime CPU detection. mplayer: could not connect to socket mplayer: No such file or directory Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control. Playing http://www.itvp.pl/pub/stat/common/itvp.asx?request_id=194.0.102.1_IGDYX8P61jqbS7WOq3EEx1KJ8edzpwIw_1177144455907. Resolving www.itvp.pl for AF_INET6... Couldn't resolve name for AF_INET6: www.itvp.pl Resolving www.itvp.pl for AF_INET... Connecting to server www.itvp.pl[217.17.39.100]: 80... Cache size set to 320 KBytes Cache fill: 0.19% (622 bytes) Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll, /usr/lib/codecs/avisynth.dll, /usr/lib/win32/avisynth.dll, /usr/local/lib/win32/avisynth.dll Exiting... (End of file)
Ilin, w jaki sposob instalowales plugin do seamonkey? Ten z repo?
Ja mplayer plugina mam w bardzo nietypowy sposób.Kiedys sobie go zainstalowałem ale potem jak zacząlem używac własnego mplayera to zaczeło mi o zależnosci krzyczeć wiec go odinstalowałem ale wczesniej skopiowałem sobie jego wnetrznosci tj.mplayerplug-in-dvx.so, mplayerplug-in-qt.so, mplayerplug-in-rm.so mplayerplug-in.so mplayerplug-in-wmp.so oraz mplayerplug-in-dvx.xpt mplayerplug-in-qt.xpt mplayerplug-in-rm.xpt mplayerplug-in.xpt mplayerplug-in-wmp.xpt
I teraz te pliki z rozszerzeniem so kopiujemy do /seamonkey/plugins a te z xpt do /seamonkey/components i działa.
Pozdrawiam
No tak działa ale odtwarza nie ten film co trzeba jedzie o jakiejś archeologii a nie o zamkach do drzwi :-/
Sprawdzilem na windzie leci ten sam film.
Czyli moja gadanina okazala sie miałka :]
Dzięki:]
Czyli jak rozumiem na windzie tez leci o Chinczykach.Głowę bym dał że wczoraj wieczorem było o zamkach ale pusciłem tylko kawałek bo troche ssałem to bardzo mi cięło.
Ale idzie i przez mplayera i przez kaffeine.
Pozdrawiam
Początek filmu jest mylący i jest o chinczykach, którzy jak sie pozniej dowiadujemy mieli zamki i kłódki :D więc wszystko gra.
Idzie prze plugin mplayera w Iceweasel oraz seamonkey (pozapodaniu kodeków w debian-miltimedia.org)
Bezpośrednio z mplayera nie idzie.
Bezpośrednio z kaffeine idzie.
U mnie bezpośrednio z mplayera idzie.
mplayer mms://212.191.227.120/3033zjkSk%2fV1Sg1GsOAjY3cpDCiUspYU7yvzAVGFiETRjGHuEMLRlhP1T%2fPLruYAnpTZjKQxi7JE6%2bDnn4ZofjQjiKw3A5jHiV%2bl6aDqXoPHMIO7bq4pu0oQFNOhL2iImgiaOmStFS7mTieeMTyEX6CQ%3d%3d/1.wmv -cache 2500
Pozdrawiam
Skąd wyciagnąłeś tego linka?
U mnie Twoj link nie idzie tzn. jakies tam procenty się przewijają ale po chwili sie wyłącza ale głosu i obrazu nie ma w mplayerze
Linka wyjąłem z mplayer plugina masz tam przecież jak klikniesz na niego prawym myszy kopiuj URL czyli coś w tym stylu.
To że idą procenty jest spowodowane tym że dodałem na końcu opcje -cache 2500 wiec buforuje.
U mnie działa to bez problemu właśnie jeszcze sprawdzałem.
Pewnie te repowe mplayery nie są najlepszej marki.Osobiscie od jakiegoś czasu używam wyłącznie własnej paczki choć w zasadzie ze względu na wydajność mencodera.
Za którego pomocą można to nawet nagrać.
Pozdrawiam
No wlasnie ale u mnie po kilku chwilach mplayera wywala w kosmos i sie ztrzymuje.
Co do kopiowanie URL to mi kopiuje taki url jak jest w pierwszym poscie, czyli ciut inny.
Ok dajmy juz spokoj :]
Dzieki za pomoc.