Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Chce upgrejdnąć systema lecz aptitude podopowiada:
Następujące pakiety mają NIESPEŁNIONE zależności: locales Następujące pakiety zostaną uaktualnione: dictionaries-common gconf2 gconf2-common initramfs-tools libart-2.0-2 libatk1.0-0 libatk1.0-data libbonoboui2-0 libbonoboui2-common libfontenc-dev libfontenc1 libgconf2-4 libglib2.0-0 libglib2.0-data libgnome2-0 libgnome2-common libgnomeprintui2.2-0 libgnomeprintui2.2-common libgphoto2-2 libgphoto2-port0 libice-dev libice6 libidl0 libsm-dev libsm6 libsnmp-base libxau-dev libxau6 libxaw-headers libxaw7 libxaw7-dev libxcomposite-dev libxcomposite1 libxcursor-dev libxcursor1 libxdmcp-dev libxdmcp6 libxevie-dev libxevie1 libxext-dev libxext6 libxfixes-dev libxfixes3 libxft-dev libxft2 libxpm-dev libxpm4 libxt-dev libxt6 libxvmc-dev libxvmc1 mozilla-mplayer myspell-en-us myspell-pl ssh x11proto-core-dev 57 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie uaktualnianych. Do pobrania 15,8MB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 1805kB. Następujące pakiety mają niespełnione zależności: locales: Wymaga: glibc-2.5.0-0exp2 który jest pakietem wirtualnym. Resolving dependencies... Następujące działania rozwiążą problemy z zależnościami: Zatrzymanie bieżących wersji następujących pakietów: locales [2.3.6.ds1-13 (now)] Wynik: 0 Zaakceptować rozwiązanie? [Y/n/q/?]
Nie wiem czy wszytsko bedzie grało po upgrejdzie wiec wole zapytac zanim zadziałam czy upgrejdować czy jeszcze nie.
Spróbuj zainstalować pakiet locales-all .
To niestety nic nie dało.
Czy dobrze rozumuje, że jeżeli bym teraz upgrejdnął to coś by było nie tak?
ja upgradowalem wczoraj i jeszcze dzialal
ale jak sie spieprzy dzisiaj to nawet sie uciesze, wyjdzie na to ze policja potrafi zepsuc wszystko za co sie bierze :)
edit:
a moze to byl update :) nie pamietam
edit2:
nie zebym nie mial policjanta w rodzinie :P
To sid ten co był, jest i jak się dowiedziałem będzie :D
ja tez mialem cos takiego i:
zrobilem aptitude dist-upgrade
chcial usunac locales.. dalem NIE i zaproponowal usuniecie locales ale zainstalowanie locales-all
dalem tak i dziala pieknie :)
Dzisiaj po update już sie nie pulta lecz przy zainstalowanym locales-all prze ktorym przedtem sie pultał:)
Dzięki.
Strony: 1