Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Problem jest taki, ze gdy w czasie sesji robie jakies obciazajace cpu operacje jak kompilacja etc to gdy potem chce wylaczyc/zrestartowac/wylogowac z poziomu gnome (tzn za pomoca menu Srodowisko->Wylaczanie komputera)
to GNOME sie totalnie zawiesza i jedyny ratunek to wylaczyc przez nacisniecie buttona na obudowie komputera. Przy nie-obiazaniu sie wylacza normalnie.
Distro - Debian Etch
kernel - 2.6.18
GNOME - 2.14.3
Mialem podobno historie z KDE. Nie mam zielonego pojecia skad to sie bierze, ale w moim przypadku upgrade sam rozwiazal ten problem ;-)
ja tez mialem kilka takich akcji ze nawet ctrl+alt+F9 nie pomagal zebym mogl gnoma z konsolety wylaczyc, ale jak przeszedlem na KDE to raz ze wszystko szybciej dziala a 2 to zwisa jeszcze nie zaliczylo ;p (ciekawe jak dlugo ;P)
Trochę dziwny problem, używałem gnoma na Ubuntu, obecnie na Debianie i żadnych kłopotów z nim nie miałem.
Po update gnome-session wydaje sie ze juz dziala normalnie....
mozna zamknac watek.