Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cały czas smiatam na apt-get nigdy nie było z nim problemów do czasu
Mam w repo dość sporo softu z experimentala i zapodałem za pomoca apta dist-upgrade.A ten smyk chce mi zrobić bubu oj niet kamandir ty mnie niet budiet fakaszka ja tiebia udupiu aptiutude dist upgrade i po problemie
Końiec apt-get Witaj aptitude oj ja byłem głupi ze tego aptitude nie doceńiałem Polak mondry po szkodzie i po kacu
widzisz Ryszard, jak byś tyle nie pił, to byś dawno na aptitude wymiatał jak większość dugowców
alkohol bywa dobrym lekarstwem - ale pamiętaj, że lekarstwo od trucizny różni się tylko ilością dawki* :]
__
*) jeśli nie wierzysz, zapytaj lekarza lub farmaceuty
Zapoznaj się z treścią ulotki, lub skontaktuj się z Twoim lekarzem lub farmaceutą.
Lepiej to brzmi po niemiecku jak facet to czyta jak katarynka :D
------------edit--------------
mam koleżankę Leokadię, czyli Lotkę i zawsze wołam żeby mi swoją treść pokazała :P
No mi apt-get narobil bubu jak dobralem sie do experimental.
Mimo wszystko uzywam go nadal.Tylko zanim cos zainstaluje z experimental to dwa razy sie zastanowie.
Pozdrawiam
mnie tam Bodzio chwil pare temu (jak jeszcze na truskawki z drabina chodzilem a na dywan lotnisko mowilem ;) ) przekonal do aptitude i musze przyznac, ze dziala genialnie :] nulos problemos samos plusos :))))
apt-get od aptitude???
sprawdz :) bedziesz milo zaskoczony, obsluga prostsza niz vi wiec naprawde warto sprobowac :)
przede wszystkim aptitude zapamietuje zaleznosci wiec przy instalowaniu/uaktualnianiu/usuwaniu nie zapomni o zaleznosciach..
apt-get natomiast.. zapomina :)
sprawdz :) bedziesz milo zaskoczony
faktycznie :D
aptitude zapamietuje zaleznosci (...) apt-get natomiast.. zapomina
czyli jeśli wcześniej używałem apt-get i zacznę aptitude, to te "apt-getowe" zależności nie będą przez aptitude pamiętane, ale za to wszystkie które się od tej pory pojawią już tak. czy dobrze rozumiem?
a co z: apt-get --fix-missing nazwa_paczki ??? :)
No tak ale czy to ma jakieś znaczenie przy usuwaniu pakietu?
Ryszard nie gniewaj się, żartowałem :P
szkoda, że poldek nie jest przeportowany na Debiana
Może komuś się przyda, artykuł o aptitude i instalacji ze źródeł.
http://www.linux-magazine.pl/issue/06/