Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Co zrobić żeby odpalić winxp na innej płycie glównej (chodzi o inny chipset) niz był zainstalowany?
Testowałem troche płyt w moim kąputerku i za każdą zmianą win sie przewracał wywalając blue screen albo nie ładując sie wcale. Nawet zmiana czipseta z VIA KT 266 na KT400A to już nie lada problem dla wina.
tryb awaryjny i wrzucenie sterów na siłe. Jeśli to nie pomoże to zostaje format ;)
nie da rady panie, przy zmianie czipseta awaryjny tryb tez ulega awarii, qrka wodna może jakąś rejestru gałąź trza uciąć albo co?
postaw windę na linuksie, na xen lub qemu :D
a na serio to pewnie tylko M$ zna jakieś godziwe rozwiązanie. jestem pewien że "u nich w robocie" mają jakieś specjalne, "óber" kopie windowsa, które się nie wieszają i nie bsodują jak te sprzedawane na rynku, bo nie wierzę że oni po prostu _nie umieją_ zrobić w miarę porządnego systemu (a może jednak nie umieją?...). w każdym razie gdyby wydali na rynek system zbyt dobry, to potem nikt nie potrzebowałby kupować lepszego (albo raczej nowszego, bo począwszy od 95 raczej schodzą z poziomem).
A ja zapytam inaczej :>
Po co Ci taki windows?
Istnieje wersja przenośna (LiveCD) budowana za pomocą darmowego programu BartPE (pierwotnie Micro$oft taki wynalazek uczynił z wiadomych względów). Do takiej instalacji można dorzucić własne programy.
Jeśli potrzebujesz tego Windowsa tylko do grzebania na patrycjach NTFS to polecam jakieś w miarę nowe distro LiveCD np. Knoppix'a.
łindołs poczebny jes nie mi ino pracowni szkolnej, problemy z siadaniem płyt glównych zdarzają sie i sprawe wymiany sprzętu bez reinstalki tsza wyjaśnić czym prędzej bo sie nie bede bawił jak dziecko w instalke bo to szkoda czasu i zdrowia
grzebyk, w trakcie czekania na odpowiedz 5 razy zdążyłbyś zainstalować i skonfigurować shita ;) AFAIK format raczej będzie konieczny.
Z ciekawostek: Instalując taki wynalazek zwany "XP mini" można bez problemu podmieniać płyty na różnych chipach, sprawdzone na nForcach i VIAch... (SIS - nie wiem, nie miałem "przyjemności")...
zainstaluj na tym:
http://www.physics.ox.ac.uk/jpc/Demo.html
tak. emulator x86 napisany w javie :D
wiem, ostatnio coraz gorsze głupoty chrzanię. chyba za dużo piszę w php i za mało sypiam.
Strony: 1