Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, mam :
01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 65x/M650/740 PCI/AGP VGA Display Adapter
takie to to jako karta graficzna w laptopie
2.4GHZ 256 ramu
i tremulous- 0 (!) fpsów/s nie pomaga zmiana rozdzielczosci, nic.....
myslalem ze to po prostu jedna gra, az dzisiaj zachcialo sie w ET pograć
*********************************************************** You are using software Mesa (no hardware acceleration)! Driver DLL used: libGL.so.1 If this is intentional, add "+set r_allowSoftwareGL 1" to the command line when starting the game. *********************************************************** ...WARNING: could not set the given mode (4) Initializing OpenGL display ...setting mode 3: 640 480 Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2 XF86DGA Mouse (Version 2.0) initialized XFree86-VidModeExtension Activated at 640x480
co to jest ta mesa? akcelerator jakis czy co ?
no ale odpalam et +set r_allowSoftwareGL 1
i rusza, dźwięk w filmiku jest na początku nawet wszystko fajnie, ale TNIE jak cholera, ledwo mogę kursorem ruszać
mam jeszcze:
tbh@PuddleFrog:~$ sudo aptitude show xserver-xorg-video-sis Pakiet: xserver-xorg-video-sis Nowy: tak Stan: zainstalowany
wiec szukalem sterów na stronie producenta
i znalazlem....
Download Center > IGP Graphics Drivers : SiS650 & SiS740 series : Linux
na stronie http://www.sis.com/download/download_step1.php
ok, stery są ale... dla RED HATA
sciagnolem, chcialem odpalic:
tbh@PuddleFrog:~/Desktop$ ./sis_drv.o-410 bash: ./sis_drv.o-410: cannot execute binary file tbh@PuddleFrog:~/Desktop$
i w tym momencie straciłem cierpliwość.
Pomoże ktoś?
co to jest ta mesa? akcelerator jakis czy co ?
"Szpecem nie jestem", ale to chyba oznacza, ze jedziesz na otwartych sterach, ktore nie wspieraja Twojej karty (czyli nie masz sprzetowej akceleracji).