Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Fluxa instalowałem pare razy zawsze gut
Teraz tak skompilowalem go z zródełek wszystko gut ALE wchodze na niego i mam tyle nic klikne prawym przyciskiem myszki i lipa jakies male okienko fluxbox i tyle i cisza echo nawet nie mam opcji wyloguj wyłacz co teraz.Nigdy takie bubu nie przytrafiło sie mi
brak/puste menu?
wygeneruj ręcznie bądź za pomocą fluxbox-generate_menu
ponadto Debian, po zainstalowaniu pakietu menu, może sam generować menu dla Fluxboksa - wtedy zrób symlink ~/.fluxbox/menu -> /etc/X11/fluxbox/fluxbox-menu (lub include'uj w menu).
tylko ztcw Fluxbox wtedy musi być zainstalowany z paczki - jakby co gotowy pakiet z najnowszym Fluksem (dla x86) znajdziesz tutaj
Własnie miałem napisać o tym bo wszedłem na polskie forum fluxa i to własnie wklepałem i działa czcionki juz mam ustawione łść i tak dalej teraz tapeta i MIODZIO flux jest POWERED
~/.fluxbox/startup a co wtym mozna pomieszac
EDIT przy zmianie tapety dostaje
Esetroot is a nice wallpapersetter. You won't have any problems
może przeczytaj ten tekst, jest w nim wyjaśnione jak zacząć z Fluxboksem, między innymi odp. na Twoje pytania
http://endel.ovh.org/?page_id=24
Zrobilem sobie paczke checkinstallem nowego fluxa bez zadnych bajerów poprostu ./configure i zainstalowal mi sie oczywiscie w /usr/local...
Chciałem zarzucić update-alternatives --set xiwindow-manager /usr/local/bin/fluxbox ale dzid si eplul nie nia moze znalezc takiego argumentu jak '/usr/local/bin/fluxbox ' co jest grane? Przeciez tak zawsze zapodaje alternatywy.
Poleceniem statx moglem i tak uruchamiac tego nowego fluxa.
Ale poleceniem /usr/local/bin/fluxbox juz sie plulo ze nie moze poloczyc sie z xserwerem :-/
Czy ktos to umie rozszyfrować?
http://fluxboxpl.org/portal/Konfiguracja_Menu#Generowanie_Menu
a według tego to lipa http://fluxbox.sourceforge.net/docbook/pl/html/c89.html i nie wiem czemu według tego opisu nie zatrybił
poszlo po tym fluxbox-generate_menu
Ja po fluxbox-generate_menu moglem tylko wtedy odpalic normalnie wygladajacego fluxa jak juz uprzednio odpalilem go za pomoca startx czyli był taki lipny jak opisywales w pierwszym poscie. Dopiero po wklepaniu w konsole w tym pseudofluxie komendy fluxbox, odpalało mi normalnego fluxa (z tym że było flux odpalony w fluksie :-/ ) No cóż nie ma co sie rozwodzić juz go wywalilem chyab bede musial pozapodawac te wszystki eprefixy przy konfigurowaniu.
korbol: skompiluj go z flagami
./configure --prefix=/usr --enable-nls --enable-imlib2 --enable-xinerama
korbol: skompiluj go z flagami
Kod:
./configure --prefix=/usr --enable-nls --enable-imlib2 --enable-xinerama
Muzyka, gra :] THX.
A nie lepiej spaczkować przez uupdate niż checkinstalem?
najprościej chyba przez dpkg-buildpackage ;]
A co w tym uupdate takiego innowacyjnego ? Checkinstall przeciez daje rade.
A co w tym uupdate takiego innowacyjnego ? Checkinstall przeciez daje rade.
Ano widzisz, ja se wpierw dałem uupdate -u fluxbox-1rc3.tar.gz , potem dpkg-buildpackage -rfakeroot i niczego nie musiałem konfigurować ( maintainer już skrypty konfiguracyjne sam porobił dobre). I mam fluksa jak z repo.