Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kupiłem sobie knige Debian, linux ksiega ekserta i sporo juz sie naczytałem a nadal mam ten sam prosty problem:
Cztery razy instalowałem Debiana wreszcie sie nauczyłem i nie robie błędow:) tylko czemu kurcze nie moge zainstalowac pakietów z płyt?Kupiłem Debiana 3.1r4 to jest 5płyt 3 z nich to src ale jak robie wszystko to co pisze w knidze o debusiu to kurde dostaje komunikat, ze na cd nie ma danych plików juz od ponownego odpalania dselect i kombinowania mi sie źle robi.Powiecie zebym zasysał pakiety z sieci ale mam podłą neostrade i chce ja instalowac na samym koncu jak juz zrobie wszystko inne, jak bede mogł juz słuchac sobie nutki w mp3, bede miał openoffice, i ładny pulpit i chce to porobic samemu ale mam kiszke i nie wiem co dalej:(?
ps. jak instalowac w debianie interfejs audio terratec dmx 6 fire? w suse i mandrivie nie było problemow ale tam sie wszystko samo robiło jak w windzie a ja tak nie chce:(
ps2.jakie powinny byc na tych płytach foldery? Dzieki za kazda pomoc
Tu tego nie widze ale mniejsza o to jak znajde to sam napisze odpowiedz
Ja też tak chciałem, ale szlag mnie trafił po tygodniu grzebania, przelogowywania się na windę, drukowania....
Kupiłem router do neostrady i mam święty spokój :)
Jak czytam forum i coś ciekawego widzę, to zaraz odpalam konsolę apt... i mam.
Człowieku to jest inny świat!
Polecam
przeczytaj uważnie man apt-cdrom.
A w skrócie wkladasz płytę do cd. Klepiesz apt-cdrom add , wyskakuje ci pytanie czy dodać do listy serwerów ( czy coś w tym stylu ) klepiesz Enter. I tak dodajesz każdą płytę. Potem odpalasz narzędzie do instalcji ( czy do dselect czy aptitude ja polecam tego drugiego ) i instalujesz co ci potrzebne.