Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam mam u siebie zainstalowane pppoe-server na moim debianie no i mam pytanie czy idzie jakos powiazac ip ktore uzytkownik dostaje na poziomie loginu i hasla z adresem mac karty sieciowej w razie czego prosil bym o jakies szczegolowe informacje jak to zrobic
Witam mam u siebie zainstalowane pppoe-server na moim debianie no i mam pytanie czy idzie jakos powiazac ip ktore uzytkownik dostaje na poziomie loginu i hasla z adresem mac karty sieciowej w razie czego prosil bym o jakies szczegolowe informacje jak to zrobic
"xxx" User-Password == "xxx123", Calling-Station-Id == "00:14:a5:49:40:b4"
itp
nierozumiem za bardzo ja nie mam pppoe z radiusem polaczone tylko klientow dodaje przez ssh w pliku chap-secrets i plik w ktorym ich dodaje wyglada tak
login * haslo ip
anonymous * nic 10.0.0.4
gdzie tutaj moge dodac mac adres?
nierozumiem za bardzo ja nie mam pppoe z radiusem polaczone tylko klientow dodaje przez ssh w pliku chap-secrets i plik w ktorym ich dodaje wyglada tak
login * haslo ip
anonymous * nic 10.0.0.4
gdzie tutaj moge dodac mac adres?
to najwyzsza pora miec tez radiusa
:)
Witam a macie moze jakiegos manuala szczegolowo opisanego nad zaimpletowaniu pppoe z radiusem czy mozna to zrobic poprzez apt-get install ?
Witam jak instaluje freeradiusa to nie instaluje radiusclient a z czego wiem powinien byc razem w paczce z freeradiusem dlaczego moze go nie instalowac ?