Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Próbowałam ostatnio zainstalować program pobrany z internetu. Niestety, już po chwili coś sie musi zepsuć itd. Oto co mi się wyświetla:
xxx@debian:~$ cd
xxx@debian:~$ ls
client config.status doc Makefile pkg
config.log Desktop multisync-0.82 server
goska@debian:~$ cd multisync-0.82/
goska@debian:~/multisync-0.82$ ./configure
configure: error: cannot find install-sh or install.sh in . ./.. ./../..
goska@debian:~/multisync-0.82$
No i co tu zrobić?
PS. Za dobór programu nie odpowiadam. Jeśli chodzi o debiana czy w ogóle o linuxa to jestem dopiero raczkująca, więc mogę mieć problemy z najprostszymi rzeczami.
http://www.linuxsoft.cz/pl/sw_detail.php?id_item=180
Proszę bardzo. Chodziło mi o coś do komunikacji danych telefon-komputer, nie wiem, czy to, co wybrałam jest dobre, ale faktem jest, że nawet jakby i takie było, to i tak nie umiem zainstalować :(
Masz połaczenie z netem ? - masz, masz dostęp do repozytorium ? - masz.
bodzio@debian:~$ apt-cache search wammu
wammu - Phone manager
bodzio@debian:~$
apt-get install wammu
odpowiednik pc suite
Bodzio, to nie dało rady pójść przez linię komend, ale synaptic to załatwił :) Tylko żebym ja kurde wiedziała teraz gdzie to jest. No nic, może sama znajdę :)
wpisz w konsoli:
wammu -> enter
Hehe, znalazłam :)
Ile ja się jeszcze muszę nauczyć... :(
No, to jeszcze raz ja. Jako że wammu nie zaskoczył ;( i najprościej widocznie nie widzi telefonu to się poddałam. Natomiast kiedy podłączam telefon do kabla usb automatycznie mi go wyszukuje. Tylko jak przenieść teraz na niego pliki, skoro matodą "prznieś i upuść" nie działa. Podejrzewam, żę chyba trzeba podmonotować usb (chociaż skoro zgłasza się to, to nie jestem w 100% przekonana). Co teraz??? Pomocy ;(
co to znaczy nie dziala metoda "kopiuj/wklej'? nie zapisuje Ci na telefonie ?
musisz odmontowac telefon "bezpiecznie" (prawym myszy na ikonke pena.. i Usun w bezpieczny sposob)
Dziękuję za pomoc. Teraz działa :)
prosze:)