Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
zainstalowalem sobie e17 i no coz musze powiedziec ze te plomienie na dole robia klimat srodowisko ogolnie ma w sobie ta jakas lekkosc i urode jakiej brakuje smokowi jakim jest kde ale ... jest kilka bledow za kazdym razem jak chce dodac jakas aplikacje do podrecznego menu sie sypie i wogole nie widac aplikacji w tym menu z ktorego mozna przeciagac ( tzn chodzi mi wciaz o dodawanie aplikacji do podrecznego menu) ale to jeszce jaos przezyje ale brak treya to juz skandal mam wlaczony amarok slucham muzyki mam wlaczone kadu i firestartera i jak mam niby otworzyc okienko kadu jak nie ma treya ?:P ten sam problem kory wystepuje przy menu podrecznym wystepuje przy dodawaniu autostartu itp .. i jeszcze prosba zna ktos stronke z motywami plugami itp ten motyw nocny jest genialny ale moze sa jakies bardziej interesujace .. dziekuje i pozdrawiam
Był moduł tray'a w wersjach z 2005 roku, ale coś się sypał, więc go wywalono. Musiałbyś poszukać źródła do niego (chyba itray go zwano).
A menu możesz wyedytowac np. w entangle
to jak jest menager puplpitu tylko ze nie ma traya ?? to jak uzywac tego jak nie ma traya LOOOL
trochę pokrętna to matematyka, ale...
E16 > E17
zanim ujrzałem debiana, przez długi czas używałem właśnie E16 pod suse (głównym powodem zmiany distra była zdrada ze strony novella). przez ostatnie 2-3 miesiące tułałem się od jednego GUI do drugiego, aż w końcu trafiłem na repozytoria elive, skąd zassałem E17.
E16 ma coś takiego fajnego, że można mieć jeden duży wirtualny pulpit zamiast kilku normalnych. inne pagery widzą moje 12 wirtualnych pulpitów jako jeden zwykły. nie czytałem co prawda kodu (rzadko kiedy mi się chce, dopóki coś działa tak jak ma działać), ale myślę że podczas zmiany pulpitu E16 po prostu przesuwa okienka poza widoczny obszar ekranu.
E17 tego nie ma. minimalnie inny "feel". to wystarczyło by wyleciał z mojego dysku.