Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak nagrac videDVD
do k3b zapodalam wszystkie mozliwe paczki z porgamami datkowymi poza nromalize ktore nie moze sie jakos znalesc ale co dalej....
przy zalaczeniu obcji ze che nagrac Video DVD dostaje monita...
Be aware that you need to provide the complete Video DVD filestructure. K3b does not support video transcoding and preparation of video object files yet. That means you need to already have the VTS_X_YY.VOB and VTS_X_YY.IFO files.
Z tego co tu widac wynika, ze K3B nie potrafi przekonwertowac avi lub mpeg na format dvd tylko zapewnia odpowiednia strukture, obawiam sie, ze trzeba dokonac konwersji innym programem poczym tak przygotowany plik dac do nagrania
dograj sobie takie paczki
nasm
transcode (transcode jest na mojej stronie przerobione na deb)
dvd+rw-tools
dvdauthor
dvdrtools
wszystkie pozostale pakiety poza nasm mam juz zaistalowane a ten pierwszy to chyba nie jest zwiazany z konwersja....
teraz moje pytanie brzmi jaki program do
avp, mpg -> VideoDVD
bo jesli k3b nie umiesobie przekonwertowac to trza by mu bylo dostarczyc gotowca....
Tak bez problemu.
Jesli chodzi o zrobienie dvd z avi to trzeba przekonwertowac np mencoderem potem zrobic authoring np dvdauthorem a potem wypalic k3b.
Można od razu za pomocą devede ale te tekstowe programy są znacznie szybsze.
Coś niecoś jest tu http://cws-telkomp.eu/forum/topics18/76.htm#1028
Pozdrawiam
witam, pytanko mam o dobry i wygodny w uzyciu program to tworzenia vdvd. do tej pory korzystalem z mandvd. jest wygodny, latwy w uzyciu i ma sporo opcji ale wkurza mnie bo potrafi zawiesic system kompletnie (tylko twardy reset pomaga). przejrzalem ten watek i probowalem devede ale jest jakis taki mniej user frendly. nie wiem na przyklad jak zrobic menu plyty (ver 2.11 z paczki etch)... ostatni post tutaj jest sprzed 1.5 roku moze pojawilo sie cos nowszego/lepszego.
ewentualnie moze ktos uzywa mandvd i moze mi powiedziec co takiego sie dzieje ze system nagle zwisa. zwis jest at random, dla tego samego pliku zwisa w roznych momentach... a czasem sie skonwertuje ;)
Jak ma być prosto i wygodnie to do konwersji filmu polecam Avidemux. W menu Auto wybieramy zakładkę DVD co automatycznie spowoduje wprowadzenie prawidłowych ustawień do konwersji. W efekcie otrzymamy plik MPEG2, który trzeba będzie jeszcze przerobić na strukturę DVD-Video. Zaawansowanym narzędziem do tego jest podobno graficzna nakładka qdvdauthor. Kiedy już mamy tą strukturę (czyli pliki z rozszerzeniem VOB i inne pliki pomocnicze w katalogu VIDEO_TS) możemy nagrać płytę za pomocą K3b.