Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Znacie moaze jakis sposob na odczytywanie danych z porysowanych płyt w linuxie?.
Narazie co jedyne przychodzi mi do głowy to hdparm -E 1
Wczoraj w ten sposob udało mi sie z jednej skopiowac ale moze mozna to jeszcze udoskonalic.
Przyznam ze man do hdparm wywala tak specjalistyczne pojecia ze w wiekszosci jest to dla mnie niezrozumiałe.
Moze ktos ma jakis "patent" na to.
Pozdrawiam
mam taki programik pod windowsa i nawet w wine się uruchamia. Jak chcesz to dam
mam taki patent ale nie zawsze działa
Krem Nivea tak nivea na płyte i dobrą bawełnianą suchą szmatką wypolerować i napęd cdrom juz ją czyta
Czasami zawodzi ta metoda jak jest mocno płyta zjechana
Na windowsa to mam BadCopyPro i Buttleprofesionalcopy.
Choc wczoraj Bad Copy pro miał problemy a na linie sie udało.
Musze wypróbowac ten krem Nivea.
Dzieki za rady.
Pozdrawiam
mam taki patent ale nie zawsze działa Krem Nivea tak nivea na płyte i dobrą bawełnianą suchą szmatką wypolerować i napęd cdrom juz ją czyta Czasami zawodzi ta metoda jak jest mocno płyta zjechana
Ja kiedyś kładłem płyty na chwile do zamrażalnika jak coś niezbyt zczytywał mi naped, nieraz to pomagało. A co do kremu Nivea, to sposób wydaje się bardzo ciekawy.
o patencie z kremem Nivea nie słyszałem...ale raz jak byłem u kumpla i mu starych totalnie porysowanych płyt nie chciało czytać... to kumpel polał je płynem do mycia naczyń (jakiś najzwyklejszy) ..przepłukał wodą i płytki chodziły jak nowe =)
pzdr.
No to dla uzupełnienia powiem że na Allegro można kupić pastę polerską do porysowanych płyt
po parę złotych mozna kupić takie zestawy, jakiś magiczny płyn + szmatka i to podobno działa
jeśli płyta jest brudna od paluchów to wystarczy ciepła woda + mydło i potem delikutaśnie wycieramy srajtasiemką
Nie mam nivea :( a czy krem przeciw zmarszczka moze byc ? :) hehehehe