Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Admin łajza
 Admin łajza

Pomóżcie proszę, bo mnie cholera w robocie bierze.
Windows ma to do siebie, że lubi robić aktualizacje kiedy on chce, a nie kiedy używający go nieszczęśnik chce. Sam pobiera z sieci poprawki i co 10-15 minut wyrzuca mi komunikat, że za chwilę zrebootuje jeśli nie wcisnę odp. przycisku.
Da sie to jakoś wyłaczyć?
Windows XP Home.

Członek DUG
 Członek DUG

Jak jak miałem jakieś problemy z windowsem w pracy poprostu wymieniłem system na debiana i już nie mam tych komunikatów :)

Admin łajza
 Admin łajza

Jak jak miałem jakieś problemy z windowsem w pracy poprostu wymieniłem system na debiana i już nie mam tych komunikatów :)
A pogadasz z moim szefem? :)

Palacz
 Palacz

Zainstaluj program xpantyspy to wyłaczysz te pierdoły na amen.Jesli bedziesz chciał to zawsze mozesz  właczyć.Jest darmowy.
Pozdrawiam

prawiczek erotoman
 prawiczek erotoman
	Start => panel sterowania => System => Aktualizacje automatyczne, 
odznaczyć zastosować i po sprawie

Członek DUG
 Członek DUG

Admin łajza
 Admin łajza

Start => panel sterowania => System => Aktualizacje automatyczne, odznaczyć i po sprawie
Właśnie wpadłem na to, żeby rzucić okiem na Panel sterowania i co? Na pierwszej pozycji magiczna ikona "Aktualizacje automatyczne" :P
Wychodzi na to, że dałem ciała najpierw pytając, potem samemu szukając.
W każdym razie dzięki.

Użytkownik
 Użytkownik

to zależy czy masz dostęp do konta administratora. A to dlatego, ze windows ma to do siebie, ze albo działa aktualizacja i cię napastuje, albo wyłączysz całkowicie aktualizację, ale tracisz na bezpieczeństwie (chociaż M$ co miesiąc wydaje aktualizacje a nie codziennie jak debian testing :) ).  Tak więc jak możesz całkowicie wyłączyć aktualizacje, to w uruchom wpisujesz services.msc i  tam wyłączasz całkowicie usługę automatyczne aktualizacje.
PS. Drażni mnie reklama MACa, gdzie wmawiają, że PC jest debilem i jesl działa to działa all, albo nic - brak konfigcji usera - a przecież tak jest tylko z windowsem :(.
EDIT: ja tez dalem ciala, jednak da sie wybrac co ma robic :P

Admin łajza
 Admin łajza

to zależy czy masz dostęp do konta administratora.
Oczywiście, że mam, jak przychodziłem to miejscowy informatyk rzucił tylko "wiesz jak utworzyć konto? to sobie utwórz". ;)