Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zainstalowałem GTA2 poprzez wine instalacja nie obyła sie bez błędów, kilka razy wyskoczyl "error 126". Po uruchomieniu gry wszystko wydaje sie działać lecz tak wolno jakbym uruchamiał to na jakimś p100 gra poprostu czka(czkanie nasila się jeśli w grze występuje więcej ldków/pojazdów). Próbowałem zmiany rozdzielczości lecz nie wiada czemu nic a nic sie nie zmienia.
Grafika to radek 9600 stery wydają sie być zainstalowane poprawnie.
A i jeszcze jedno. Cedega nie przechodziła pierwszego testu zdaje się że D3D.
Z góry dzięki za podpowiedzi.
kiedys probowalem zainstalowac GTA2 bo pocinalem duzo w to, ale niestety cos mi zamazywalo ekran. Zapodaj jaką masz wersje wine i czy korzystasz z instalki darmowej?
Co do problemu, to sprawdz czy na pewno masz D3D:
glxinfo |grep direct
jak co tu masz jeszcze sposob na DirectPlay (sam nie testowalem) - jak bedziesz chcial grac przez sieć
http://wiki.winehq.org/DirectPlayGames
u mnie na radku nie przechodzi OpenGL ale akceleracja tak.. ogolnie gry pod Ati na linuxie ciezko chodza.. co do gta2 przez wine.. uruchom winecfg i wlacz Emulate Desktop 640x480 i ustaw zeby "emulowal" Win 98
krzysiek@c85-23:~/.wine$ glxinfo |grep direct direct rendering: Yes
Instalka oczywiście darmowa, Wine 0.9.25-1 z etchowego repo
@x-dos również w to pocinałem troche :)
@kodzik co do twojego sposobu nic on ne daje niestety a szkoda :
a doinstaluj wine-dev.. czasami pomaga bo moze brakowac mu paru bibliotek..
Nic a nic nie działa na wine-hq znalazłem rozwiązanie wydaje się bardzo podobnego problemu ale niezbyt ono działa... jutr trzeba bedzie pogrzebać jeszcze.
PS. ma ktoś jakąś NV na opchnięcie interesują mnie modele od FX wzwyż
A moze pomoze odpalenie giery ze zmiana priorytetu zadania
nice -n 20 wine <gra>