Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
debian:/home# apt-get -f install Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności... Gotowe Naprawianie zależności... Gotowe Następujące pakiety zostaną USUNIĘTE: cpp cpp-3.4 g++ gcc k3b kappfinder kate kcontrol kde-core kde-i18n-pl kdebase kdebase-bin kdebase-kio-plugins kdelibs kdelibs4 kdepasswd kdeprint kdesktop kdm kfind khelpcenter kicker klipper kmenuedit konqueror konqueror-nsplugins konsole kpager kpersonalizer ksmserver ksnapshot ksplash ksysguard ktip kwin libidl0 libk3b2 libkonq4 msttcorefonts nvu superkaramba x-window-system x-window-system-core xbase-clients xdm xfonts-100dpi xfonts-100dpi-transcoded xfonts-75dpi xfonts-75dpi-transcoded xfonts-base xfonts-base-transcoded xfonts-biznet-100dpi xfonts-biznet-75dpi xfonts-biznet-base xfonts-biznet-iso-8859-2-100dpi xfonts-biznet-iso-8859-2-75dpi xfonts-biznet-iso-8859-2-base xfonts-konsole xfonts-scalable xprint xprint-common xprt-xprintorg xutils 0 zaktualizowanych, 0 nowo zainstalowanych, 63 do usunięcia i 22 nie zaktualizowanych. 3 nie w pełni zainstalowanych lub usuniętych. Konieczne pobranie 0B archiwów. Po rozpakowaniu zostanie zwolnione 205MB miejsca na dysku. Czy chcesz kontynuować? [T/n]
W jaki sposób rozwiązać ten problem?:/ próbowałem wszystkiego, tylko pogorszyłem sytuacje.
3 nie w pełni zainstalowanych lub usuniętych
cpp cpp-3.4 g++ gcc - tutaj coś popsułem.
apt-get clean i autoclean mogłes to zrobić wcześńiej tera chyba co dałes
T/n co? bo jak tak to masz Bubu
Wiem czym grozi wciśnięcie TAK, duże BuBu. apt-get clean nie skutkuje.
Ostatnio miałem coś podobnego, musiałeś coś ostatnio zainstalować, a apt ma czasem problemy z zależnościami. Ja pobawiłem sie chwilę w deselect, i wszystko było ok.
Też tak raz miałem z jednym pakietem, apt-get install -f nie pomagało. Usunołem pakiet który był nie w pełni zainstalowany z /var/cache/apt/arhives i po tym apt normalnie już działał.
Oczywiście nie wiem czy jest to rozwiązanie Twojego problemu, ale mi pomogło.