Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam!!! mam problem, a polega on na tym że sciągnołem ze strony
www.phpnuke.org.pl
polską wersje phpnuke wraz z nałożonym forum phpbb i czatem. wgralem plik *.spl do bazy, nadałem prawa odpowiednim plikom, skonfigurowałem config.php no i wszystko hula ale nie do konca poniewaz
- jak jakis uzytkownik chce sie zarejestrowac to niby wszystko ok, ale pełna rejestracja zostanie dokonczona po kliknieciu na link ktory przyjdzie na e-mail, no ale takie e-maile nie dochodzą, jak to skonfigurowac aby te e-maile dochodziły??
- dodałem uzytkownika w panelu administracyjnym phpnuke i jak chce sie zalogowac do forum (juz jestem na stronie z forum) to sie nie zaloguje, tylko ze strony phpnuke logowanie idzie bez problemu, no i wtedy dopiero moge wejsc na forum, jak rozwiazac ten problem aby logowanie szło bez problemu ze strony forum?? czy trzeba jakis plik do bazy danych dograc?? a moze jakis plik konfiguracyjny jest do phpbb??
prosze o porady. pzdr
edit
jesli chodzi o logowanie z poziomu forum to wywala mi taki błąd jak na tej stronie
http://nukeforums.com/forums/viewtopic.php?p=72737&sid=33cd4bab44b589129f65e2cedad79a71
pisza aby dodac z poziomu phpmyadmin jakis rekord do bazy, ale zbytnio nie wiem jak to zrobic, czy ktos mogłby mi to wytłumaczyc
znalazlem wyjscie tylko nie wiem jak to zrobic
ALTER TABLE nuke_users ADD COLUMN user_login_tries smallint(5) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL; ALTER TABLE nuke_users ADD COLUMN user_last_login_try int(11) DEFAULT '0' NOT NULL;
te liniki mam gdzies do phpmyadmin wrzucic ale gzdie
te liniki mam gdzies do phpmyadmin wrzucic ale gzdie
Jako zapytanie. Każda osobno. Możesz to także w konsolowych kliencie MySQL zrobić.
A co do maili, ustawienia sendmail'a są w php.ini.
ale jakbys mogł mi napisac co i gdzie wkleic albo jakie komendy w konsoli wydac. pzdr
Zaloguj się do phpMyAdmin, wybierz bazę danych i kliknij ikonę SQL w lewej ramce lub zakładkę SQL w prawej ramce. Wpisz pierwszą linijkę i wciśnij "wykonaj", druga i "wykonaj".
już sobie poradziłem, ale dzięki za fatyge. pzdr