Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Do sieci torrent lub edonkey, a najlepiej jakby obslugiwal jak najwiecej:)zna moze ktos taki programik??
opera >>> do torrentów.
Sorki, chyba zle zadalem pytanie. a wiec tak, stoi sobie serwer, jest on aktualnie na nnd, ale zaniedlugo zmieniam na debiana. na tym serwerze chce zainstalowac klielenta p2p, pliki chce na niego wrzucac zdalnie przez interfejs www, np z kompa z mojej sieci.
mldonkey - nie polecam do ed2k... amule is the best
mam odmienne zdanie
To ma byc klient. ktory bedzie chodzil na serwerze a ja chce z innego kompa przez przegladarke dodawac pliki do sciagania. wiem ze mozna wykorzystac jakis program konsolowy i laczyc sie przez ssh, ale mysle ze przegladarka bedzie bardziej odpowiednia dla mojego brata:)kurcze czytalem kiedys o takim programie, byl on chyba do e2k ale nie pamietam nazwy:(
mldonkey ma m.in. interfejs www
a do torrenta dobry jest torrentflux albo fluxtorrent (przez www) oraz rtorrent (ssh)
terefere napisał:
mldonkey - nie polecam do ed2k... amule is the best
mam odmienne zdanie
Nie szkodzi :))
Dziekuje, o to mi chodzilo:) teraz zostaje tylko testowanie:)
To i owo też dobre
A najlepsze RAPID SHARE bezpośredńie z serwerka,i nie trzeba czekać w kolejce.I tyle taka moja opinia Azureus jest Git ale wole rapid share i enter
To i owo też dobre
A najlepsze RAPID SHARE bezpośredńie z serwerka,i nie trzeba czekać w kolejce.I tyle taka moja opinia Azureus jest Git ale wole rapid share i enter
znasz moze jakies dobre stronki z linkami na rapid share???muza i mp3:)))
http://peb.pl/albumy-rock-and-metal/35026-nirvana-a … ngle-itp.html
http://www.exordium.pl/ jest tego na necie ooooooo tyle i ciut ćiut
lub szukam takk
rapid share i cos tam costam i eenter
popieram czdmana amule i azureus, fajna obsługa przez ww
Ryszard mam takie pytanie. na rapid share masz premium??? bo ja sciagnolem jedna czesc filmu i chce pobrac druga a tu mi wyskakuje ze moge wziac premium albo czekac 75 min:(((
Sorki ale nie mam poczty
na pytanie odpowiadam nie preumium nie
aby to ominąć zmien kocówke numeru ip i jedziesz dalej tak to omijam
KOrnelku jeszcze to jak chcesz szybko szarpać
Można np. poleceniem ping. Jeśli mamy IP, wywołujemy ping z parametrem -a przed adresem IP, np. ping -a 192.168.4.23 Gdy mamy adres domenowy, podajemy po prostu sam adres: ping -a onet.pl Do dyspozycji jest też program nslookup. Komputer może mieć kilka adresów domenowych. Możemy np. zamienić adres domenowy na IP, IP na domenowy i uzyskamy inny adres domenowy niż na początku. Jednak kolejna zamiana adresu na IP da to samo IP. mamy komendę host.
Adres IP w wersji 4 to 32-bitowa liczba identyfikująca komputer w sieci. Zapisuje się ją w postaci dziesiętnej, rozdzielając każdy bajt kropką. Adres IP nie może być dowolny, ponieważ niektóre adresy są zarezerwowane. Takim adresem jest np. 127.0.0.1, który oznacza lokalny komputer. Część adresów jest wykorzystywana w sieciach lokalnych, służą one do identyfikowania maszyn tylko w danej sieci. Są to tzw. nieroutowalne adresy IP. Należą one do klas 10.0.0.0, 172.16.0.0-172.31.0.0 i 192.168.0.1 Dodatkowe adresy mogą być przypisane do interfejsów sieciowych komputera. Np. z modemem może być powiązany adres 213.78.43.135, a z kartą sieciową 192.168.0.5. Adres IP może być przypisany statycznie w ustawieniach systemu operacyjnego, bądź przyznawany dynamicznie z serwera za pomocą protokołu DHCP. Adresy IP mogą też służyć do adresowania sieci.Wchodzimy w opcje IP i zmieniamy i jeszcze jest proxy ale na tym sie nie bawie
A po drugie zmieniłem neta i mam teraz stały Ip i dupa blada
Mozna wyłaczyc koma na 20 minut i sciagac dalej i enter
W domu mam dsl oraz pare adresow ip zewnetrzych do dyspozycji, wiec moge jak cos sobie pozmieniac. tylko az tak bardzo mi na tym nie zalezy. ostatnio uruchomilem utorrent na wine. smiga jak zly. na uczelni mam niekiedy ponad 1,5 mega bajta na sekunde a komputerek wcale nie jest obciazony:)))azureus i ktorrent wymieka!!
A ja polecam rtorrent postawiony na screenie, dodany do skryptów startowych wraz z odpowiednim plikiem konfiguracyjnym - ja na necie znalazłem takie wpisy, że po dodaniu jakiegos pliczku .torrent do wybranego katalogu automatycznie zaczyna się sciaganie pliku, a po usunięciu zadania pliczek automatycznie się usuwa. Mała rzecz, a cieszy:)