Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Stosowalem sie do tych wskazówek
http://mplayerplug-in.sourceforge.net/install-pl.php
Zainstalowalem mozilla-dev i po ./configure wywala mi:
checking for g++... g++ checking for C++ compiler default output file name... a.out checking whether the C++ compiler works... yes checking whether we are cross compiling... no checking for suffix of executables... checking for suffix of object files... o checking whether we are using the GNU C++ compiler... yes checking whether g++ accepts -g... yes checking for gcc... gcc checking whether we are using the GNU C compiler... yes checking whether gcc accepts -g... yes checking for gcc option to accept ANSI C... none needed checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c checking for gawk... gawk checking whether make sets $(MAKE)... yes checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config checking for mozilla-plugin... configure: error: Unable to find gecko-sdk
Czy muszę zainstalować gecko sdk? Wydawalo mi sie po tej lekturze, że albo mozilla-dev albo gecko-sdk.
Sprawdzilem jeszcze to:
$ ./whatoptions.sh Can't find MOZILLA HOME. Please install manually
Tzn. co dokladnie powinienem zainstalowć?
Mam debiana amd64 sid (może w tym jest problem).
Korbolku ja tez mam amd64 i Sida i działa mi z repo
http://packages.debian.org/unstable/kde/kmplayer-plugin
http://packages.debian.org/stable/misc/mozilla-mplayer
Umnie działa bo ciagłem z takiego repo jakie mam w sources
Ja tez probowalem to skompilowac i tez sie wylozylem na tym gecko(tzn nie chcialo mi sie tego za bardzo szukac)Samo mozilla-dev nic nie dało.
Ale repowy dziala dobrze.(Przynajmniej u mnie)
No własnie mi z operą nie działa. Trzeba chyba oddzielnie kompilować.
Poza tym działanie na niektórych serwisach pozostawia duzo życzenia :-/
Co do kmpmlayer-plugin to wolałbym sobie nie zasysać mnótwa bibliotek kde które są wymagane do obslugi kmplayera.
Ja z opera to mam skojazony plugin kaffeine.To na wiomosci onetu.
Mplayera zas z FF i Seamonkey na reszte.
Jak spojażyles kffeiene z operą jesli moge wiedzieć? :]
Narzędzia -> Preferencje ->Zaawansowane ->Programy -> Dodaj ->Protokół wpisujemy mms i otwórz za pomocą innej aplikacji /usr/bin/kaffeine
Mplayer dodany w ten sposób nie chciał dzialac
Pozdrawiam
Heh myslalem ze mowisz o pluginie :]
Ale faktycznie działa(z tym że na amd64 jedzie bez obrazu bo nima kodeka 64 bitowego na wmv a w chroocie nie usmiecha mi sie sciagac 84 megazy dla kaffeine). Lepszy rydz niż nic.
Dzieki.
Nie bardzo orientuje sie w systemach 64bitowych ale ciekawi mnie jedno.Mplayer w 64bit odtwarza wmv?.Jak zrozumialem z wczorajszego i dzisiejszego Twego postu to tak.
Przynajmniej w 32bit systemach zarowno mplayer jak i kaffeine korzystaja z tych samych kodekow (jesli chodzi o wmv) wiec dlaczego w 64bit mialo by byc inaczej.Moze plete bzdury ale wydaje mi sie to logiczne.
Pozdrawiam
Na 64bitowym debianie mam stworzone 32bitowe srodowisko w chroocie i z chroota odpalam min. przegladarke internetowa bo flash jest tylko po 32 bity pisany. WMV też odpalam tylko mplayerem pod chrootem 32bitowym gdzyż ten kodek jest tylko na 32 bity.
Po dzis dzien zaluje ze zainstalowalem 64bitowego debiana :-/ jest w cholere problemu z tym.
No właśnie ja tez jade na amd64 i jest z tym chrootem eeeeee i cały soft
Pytańie moje kiedy to będzie juz normalne np w repo i enter bez problemów