Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam zarzadzam 15 kompami w sieci narazie mamy do testow serwer debiana ale czasami zwisa (mysle ze problem sprzetowy tzn nie mam dobrego sprzetu na serv) ale chodzi mi o administracje winda mam niesfornych uzytkownikow ktozy instaluja co popadnie i sys sie sypie :)
probowalem z obrazem czyli zrobilem czysty system z softem potrzebny,m do pracy userom i sie wgrywalo przez siec lub z plyty (przez obraz ghosta)
ale jesli jest jakis fajny pomysl to prosze o rozwiazanie prostsze tzn mniej uciazliwe uprzedzam ze userzy czsami potrzebuja uprawnien admina lokalnego na windach xp i 2000
(na kazdym z kompow usera jest win xp ,2000, i debian)
Pozdrawiam (najwiecej zasmiecaja na xp jaka rada ?)
probowalem z obrazem czyli zrobilem czysty system z softem potrzebny,m do pracy userom i sie wgrywalo przez siec lub z plyty (przez obraz ghosta)
Inne rozwiazanie sie by znalazło ale napewno nie lepsze skoro potrzebują uprawnień admina. A tak z ciekawości to co oni takiego robią skoro admina potrzebuja?
to pracownia w technikum informatycznym specjalizacja administracja systemami :)
a ja słyszałem o takim cudzie jak recovery card. wpina sie to w pci i po restarcie kompa wszystko wraca do stanu pierwotnego. można tez zrobic tak żeby takie recovery omijało partycje np z danymi. do wyhaczenia na allegro. Zaznaczam, że nigdy tego nie używałem jedynie słyszałem o jej możliwościach
nie działa mi "ć" ;((
ja chce "ć" !!
Jeśli w Win naciśniesz Shift + [~] (nic się jeszcze nie pojawi), a następnie jakąś literkę, do dostaniesz polski znaczek. Rozwiązanie tymczasowe.
nie działa mi "ć" ;((
ja chce "ć" !!Jeśli w Win naciśniesz Shift + [~] (nic się jeszcze nie pojawi), a następnie jakąś literkę, do dostaniesz polski znaczek. Rozwiązanie tymczasowe.
ooo sprytne o tym nei wiedziałem :]
z tymi polskimi znakami to w XP normalne, najszybciej to restart
Z tą literką "ć" to moze byc problem po stronie sterwników od karty graficznej ATI w Xp . Owe stery mają ustawiony skrót klawiszowy alt+c . Sprawdź moze pomoże .
nie działa mi "ć" ;((
ja chce "ć" !!Jeśli w Win naciśniesz Shift + [~] (nic się jeszcze nie pojawi), a następnie jakąś literkę, do dostaniesz polski znaczek. Rozwiązanie tymczasowe.
ooo sprytne o tym nei wiedziałem :]
Trzeba grywać w kłejka w okienku :P
OK Dzięki chłopaki. Ten problem rozwiązałem już jakiś czas temu a podpis został. Rzeczywiście chodzi tu o stery do ATI. W Catalyst Control Center jest ustawiony taki bzdurny skrót. Sporo się musiałem nakombinować żeby do tego dojść