Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Rozwijając pytanie zawarte w temacie posta, dodam, że w tej chwili mam 2Mbitps POLPAKa i 83 misków. Niestety łacze zaczyna się 'dusić. Dla miśków mam odpowiednio 160/64, 300/128/600 (DL/UL w kbitps). Wykorzystuje HTB do limitowania pasma.
Ponieważ czeka mnie inwestycja w nowe łacze, potrzebowałbym pomocy i porady. Nie chcę wyrzucić PLN w błoto. Domniemany przyszły 'limit osobowy' to ok 280 -300 osób i transfer odpowiednio 300/150, 600/200, 1000/250.
Będe b. wdzięczny za konstruktywne i konkretne podpowiedzi.
na 300 miskow
1 x 2mbit polpak
3 x 4mbit dsl'a
no i jak naraie starcza bo nikt sie nie skarzy
teraz do tego kompletu pewni gosc bedzie bral jeszcze nednego polpaka i jednego dsla bo mowil mi ze mu jeszcze tak ze 100 miskow skapnie :]
u siebie na razie siec rozwijam ze wzgledu ze oferuje pakiety
128/64
256/100
512/160
to mam polpaka +dsla4 i na tym chce zapoda ak z 100 miskow a puznie nastepne lacze :]
A ja mysle, ze jednak lepiej zainwestowac w suymetryka - tak wlasnie zrobilem :-) a 50 ludkow mam 2Mb symetryka + jako backup dsla 2/0,5 :-P