Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Zainstalowałem Debiana 3.1 Sarge z jajkiem 2.6.8.2-7k i podczas tej instalacji był podłączony modem. Teraz mam problemy z instalacją. Korzystałem i wielu opisów, aż w końcu udało się do końca skonfigurować połączenie. W konsoli, po konfiguracji pokazało, że się połączyło, ale zaraz po 5 sec. rozłączyło i połączenie nie wstało. Wyczyściłem: /etc/ppp/ (rm -rf /etc/ppp/). Zainstalowałem od nowa. To samo. Przy starcie systemu pokazuje się, przed samym wczytaniem ekranu logowania:
CSLIP: code copyright 1989 Regents of the University of California PPP generic driver version 2.4.2
Ten sterownik ładuje się, nawet po wyczyszczeniu /etc/ppp/. Nie wiem gdzie mogę go znaleźć, i wywalić (jest on pozostałością po starszym- innym skrypcie instalacyjnym na Kubuntu, w którym nie ma skryptu deinstalacyjnego- on też nie zadziałał).
1. Gdzie mogę znaleźć sterownik, od tego modemu, który ładuje się przy starcie?(komunikat jest wyżej)
2. Czy możliwe, że jest to spowodowane, tym iż modem był podłączony podczas instalacji?(gdzieś czytałem, chyba o mdv, że modem powinien być odłączony).
3. Czy diody na modemie, zaraz po instalacji, powinny się świecić na zielono (na XP, migają na czerwono, aż nie zainstaluje sterów).
Ja ten opis testowałem na trzech kompach nigdy mnie nie zawodził w maliny
http://www.tekla.neostrada.pl/slack/neo.html jest to przepis na slaxa http://pivo.glogow.net.pl/linux/docs/Instalacja%20m … re%2010.0.htm
ale chodzi tu o konfig jadra reszta poleceń robiłem metoda Debiana nie wiem
Jak śię to ma do twojego jajka ale na jajku 2.6.18.2 nie było Bubu
Pamietaj tu nie patrz na polecenia tylko co masz pozaznacze w jajku.A jescze jedno.
Apropos może by tak spróbowac zainstalowac nowego etcha lub testinga??
Po pierwsze Ral, nie napisałeś jaki masz modem, a to ważne. Po tej Californi domyślam się że to może być jakiś pracujący na sterach eagle, czyli Sagem, natomiast po kolorze diody, to raczej jakiś zx.
Na forum są rozpracowane metody dla Sagema - sterownik eagle, dla jąder do 2.6.15 włącznie, sterownik ueagle dla jąder od 2.6.17 wzwyż.
Jest też opis do Speedtoucha, natomiast nie przypominam sobie dla zx
Witam. No więc tak: przeinstalowałem Debiana, i zainstalowałem skrypt. Jak narazie, jeszcze nie rozgryzłem co robię źle. Mój modem do Thomson ST 330 (czarny/grafitowy).