Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
kiedyś gdzieś na necie znalazłem rozwiązanie na ten problem, ale teraz nie wiem gdzie to jest i nie mogę tego znaleźć, wie ktoś może co zrobić żeby po restarcie kompa nie robić za każdym razem "ln -s /dev/radio0 /dev/radio" i tych innych urządzeń
Wg tego przykladu to chodzi Ci aby nie bylo /dev/costam0 tylko /dev/costam
Tylko po co nie lepiej skonfigurowac aplikacje ktora z tego korzysta aby brala z /dev/costam0
np kradio aby korzystalo z /dev/radio0
Pozdrawiam
no w sumie tak jest łatwiej ale jednak skoro można to ustawić to wolałbym aby tak było, zresztą nie wszystkie programy da się tak ustawić, wie ktoś ja to zrobić??
Rozwiązanie podobnego problemu pod Ubuntu: http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?p=116658
ale ja wiem że istnieje prostrzy sposób, wszystko sprowadzało się do wpisu w jednym pliku, lub też do zamiany jakiejś tam wartości, dzięki czemy te linki nie były usówane i nie trzeba ich było tworzyć każdorazowo, wie ktoś może jak takie coś zrobić?? i gdzie to zrobić??
ale ja wiem że istnieje prostrzy sposób, wszystko sprowadzało się do wpisu w jednym pliku, lub też do zamiany jakiejś tam wartości, dzięki czemy te linki nie były usówane i nie trzeba ich było tworzyć każdorazowo, wie ktoś może jak takie coś zrobić?? i gdzie to zrobić??
Możesz albo wyłączyć udev (odradzam) i zrobić link po restarcie już na stałe, albo pójść za radą i zrobić to w prosty sposób w jednym pliku w /etc/udev/rules.d/cośtam.