Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam mały problem, chodzi o to że zainstalowałem checkinstall robie tym sobie deb'y i jak chce je zainstalować to wyskakuje mi coś takiego:
# dpkg -i beryl-core_0.1.4-1_i386.deb
(Odczytywanie bazy danych ... 136720 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.)
Rozpakowanie beryl-core (z beryl-core_0.1.4-1_i386.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania beryl-core_0.1.4-1_i386.deb (--install):
próba nadpisania `/usr/bin/ld', który istnieje także w pakiecie binutils
dpkg-deb: podproces paste został zabity sygnałem (Przerwany potok)
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
beryl-core_0.1.4-1_i386.deb
Co robie takiego źle? Tylko proszę mi nie piszcie ze beryla mogę zainstalować z gotowych deb'ów bo to wiem ;). Może źle te dziadostwo instaluje miał ktoś z tym taki problem? :/ Ew mógłby mi ktoś dać swój plik konfiguracyjny...

Użyszkodnik DUG

ten checkinstall to nedzna nakaladka, no ale sie przydaje. proponuje recznie popakietowac, mniejsze prawdopodobienstwo zrobienia bledu
Już wiem poprostu wersja 1.6.1-1 ma jakieś babole wiec zainstalowałem 1.6.0beta4. I plik konfiguracyjny znalazłem w katalogu /usr/local/lib/checkinstall/checkinstallrc. a miał się znajdować w innym. Gdzie nie czytałem to zawsze pokręcili coś. Czemu nie robią w necie jakichś normalnych opisów tylko zawsze sklejaj sam kilka w jeden? :/