Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Probowalem instalowac lstata wedlug wskazowek zam na dug, ale juz w pierwszy kroku debian powiedzial "eee eee" (nie chcial sciagnac librrd2. No to posciagalem recznie wszystkie paczki i chcialem mu doinstalowac, nie dalo sie, za gleboko poszlo z zaleznosciami. Zabralem sie zatem za robienie tego, jak stoi na strnie lstata. Wszystko ladnie pieknie, zainstalowalo sie, wpisalem zawartosc pliku lstatd.conf do pliku default w /etc/apache2/sites-enabled/ i juz myslalem, ze dziala (strona z wyborem jezyka - Witamy w LinuxStat) a tu qpa, dalej wejsc nie chce. Czy wybiore ang czy pl, strona sie przeladowuje/odswieza. Gdzie szukac bledu?
a zainstalowales biblioteke rrdtool ?
alez oczywiscie, bez tegp by nie poszla kompilacja, wszystko krok po kroku jak w manualu na stronie projektu lstat Byl problem z apachem, bo nie mogl znalezc usera i grupy (juz sam lstat przy instalu), ale podalem mu dodatkowe parametry i poszedl. Dopisalem to co wygenerowal w pliku lstatd.conf do pliku apache`a z ka sites anabled i mam strone startowa (chyba) z wyborem jezyka - dalej nie idzie
Naprawde, nikt nie ma zadnego pomyslu?
Gdzie szukac bledu?
zainstalowac slackware 11
:P;p
Hehe, niezla porada w stylu - nie dziala ci kierunkowskaz w samochodzie? - kup nowy samochod :-)
OK. Niewazne porawdzilem sobie - problem jak sie okazalo lezal w systemie. Byl jakis blad w bibliotekach od lstata. Usunalem dselectem, jeszcze raz zainstalowalem i skompilowalem lstata. Dziala, tylko nie wiem dlaczego nie mam polfontow na wykresach :-)