Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taki problem. Zainstalowałem sobie Debiana Sarge 3.1.r4.
nie moge wgrac sterów do grafiki. ściągnołem sobie źrłdła jądra przekopiowałem je do /usr/src/ zrobiłem nawet dolinkowanie "Linux" katalogu ze żródłami. Kiedy odpalam Skrypt stery do grafiki wyskakujo mi błedy instalotor chce kompilowac jadro ale nie widzi źródeł. Próbowałem przez apt-get install kernel-source ale nie znalazł takiego pakietu. Repozytoria mam ustawione na płyte. nie mam narazie dostępu do neta bo męcze się z instalacją neostrady.

Członek DUG
 Członek DUG

musisz zainstalować nagłówki do twojego jądra  
sprawdź najpierw jakie masz jądro (prawdopodobnie 2.6.8)
uname -r 
apt-cache search kernel-headers
wybież do twojego jądra
apt-get install kernel-headers-twój_nr_jądra
i powinna pójść instalacja sterowników

Dark Sith
 Dark Sith

Dodam jeszcze ze w Sarge pakiet z nagłówkami nazywa sie kernel-headers natomiast w Etch juz zwie sie linux-headers.
Topic nadaje sie do Hardware.

Ojciec Założyciel
 Ojciec Założyciel
	karta grafiki to sprzęt, oprogramowanie do niej to soft, grafika mu nie chodzi to może środowiska graficzne, ale głównym problemem są nagłówki - więc myślę że dobrze trafił.
W sumie nie jesteśmy na jakimś popieprzonym forum, gdzie się wszystkiego czepiają :)
Zainstaluj kolego nagłówki i będzie gut