Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No, muszę się pochwalić. Ostatnio zrobiłem na Allegro dwa zakupy. Jeden to kabel usb->rs232, drugi to kabel do Sony Ericssona na rs232.
Połączyłem oba kabelki i komórkę, i mam neta na lapciaku nawet w ciemnym lesie :)
A chwalę się tym dlatego, że wszyscy, ale to wszyscy sprzedawcy w Idei, Erze i Plusie mówili że SE T230 nie ma modemu. Okazuje się że ma, wprawdzie GPRS klasy 8, z prędkością 9,6 Kb/s - ale nad jeziorem to też rarytas :)
może byś sie pochwalił jak dokładnie to zrobiłeś :>
ładną kolejke sobie zrobiłeś usb - rs232 - koma :D .. nie było kabelka usb -koma ?
może byś sie pochwalił jak dokładnie to zrobiłeś :>
ładną kolejke sobie zrobiłeś usb - rs232 - koma :D .. nie było kabelka usb -koma ?
Był kurcze taki kabel, tylko rs i tak mi jest potrzebny do skanera, bo w lapciaku go nie ma. Z drugiej strony, kabel usb->rs232 tworzy mi wirtualny port com4, na którym pracuje modem.
No i poza tym jest to wszystko strasznie powolne. Muszę jeszcze sprawdzić ustawienia GPRS w telefonie, i czy DNS'a mam dobrego wpisanego. Ale ogólnie do otwierania stron i poczty to jest znośnie
Chyba nie spodziewałes szerokopasmówki :P
Skoro podpinasz do rs'a to masz standartowo 9.6 kbaud'ów transfer co w przeliczeniu na ludzkie i transmisji synchronicznej daje 1.2kB/s.
A max jakie można wyciągnąć z rs'a - ale na małych odległościach - to 56 kbaud'ów czyli V90 standart (pełniuśkie 7kB/s)
P.S. Skrzynka piwa nie lepsza na rybciach :>