Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taki skrypcik rc.local
w ktorym mam wpisywane polecenia do wlaczania razem z kompem:
i tak rc.local wlancza mi 2 komedy a reszty niechce :(
a wiec tak wlacz mi
skrypt do no-ip.pl
potem skrypcik z servera gry pvpgn (diablo 2)
a potem chcialem uruchomic skrypcik co wlacza mi nastpeny ale ten wymaga wine
skryypcik sie nazywa d2gs.sh a on wyglada nastepujaco
#!/bin/bash cd .. cd root cd .wine cd drive_c cd D2GS Xvfb :99 -screen 0 1x1x8 & DISPLAY=:99 /usr/bin/wine D2GS.exe &
i niechce mi tego odpalic jak recznie to wpisuje to odpala mi :/ jak mozna to zrobic zeby dzialal
a i jak daje ps ax to widze ze prubuje wlaczyc ale potem jest zabijany i juz nie idzie dalej :( co mam zrobic ???
myslalem zeby dac go do crona ale nie mam skryptu co by sprawdzal czy juz ta aplikacja z d2gs.sh jest juz odpalona :) moz jakies propozycje ???
Odpalasz wine z pod roota?
A jak wkleisz skrypt w konsole to dziala?
Jesli tak to moze wsadz go do root i zrob linka do /etc/rc2.d
Moze ruszy
Szczęśliwego Nowego Roku
odpalam go z pod root-a i rusza ale jak chce zeby automatycznie sie wlaczal to nie :(
Pozdrowionka i nawzajem :)
Byc moze skrypt ten musi startowac z pewnym opoznieniem w stosunku do innych.
Dokladnie nie potrafie powiedziec jak to ma wygladac w Debianie ale jak kiedys uzywalem Mandrivy to pamietam ze cos takiego robilem.Bodajze trzeba bylo gdzies dopisac sleep 20
gdzie 20 oznaczalo z jakim opoznieniem ma dany skrypt startowac.
Pozdrawiam
Sprawdz atrybuty i grupe skryptu.
Jeśli są okej dowiąż go tradycyjnie. To nie boli, a przynajmniej sie nauczysz :)
http://www.debianusers.pl/article.php?aid=25
root# update-rc.d skrypt defaults 99
Updejt symlinków rc.d, nazwa skryptu, domyslne ustawienia runleveli, opcja 99 jest częścią nazwy dowiązania, która ma wpływ na kolejność wywołania skryptu.
Czyli powstanie symlink S99skrypt w katalogach runleveli 2,3,4,5 oraz K99skrypt w katalogach runleveli 0,1,6
Wszystkimi skryptami mozesz zarzadzac przez sysv-rc-conf
Może lepiej ścieżka bezwzględna, zamiast ciągłego "cd"?