Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Zainstaowalem Qmaila z kiloma dodatkami oraz z Courier IMAP'em ale max zalacznik moze miec 2mb, gdzie mozna go zwiekszyc???
pozdrawiam
no rzeczywiscie w lwq jest to opisane ale niestety nie posiadam tego pliku w control
databytes to maksymalny rozmiar maila a nie zalacznika, mi chodzi o zwiekszenie max wielkosci pliku zalaczanego do maila a nie calej wiadomosci ale wiadomo ze jedno wynika z drugiego, ok utworzylem plik i dalej max zalacznik moze wynosic 2mb zreszta SquirrelMail dalej podaje (max. 2 M)
Wg jakiego przepisu składałeś tego qmaila?
Korzystałem do pomocy z lwq i nie mam żadnych problemów z wielkością załączników. Do odbioru poczty korzystam z konta imap, za webmailami nie przepadam.
Wedlug ksiazki "Qmail - szybki i wydajny serwer pocztowy"
wszystko dziala elegancko tylko problem z tymi zalacznikami bo 2mb to troche malo
Pakowałeś jakieś łaty na qmaila? Sam qmail nie ma domyślnie ograniczenia na wielkość załączników.
qmail-1.03-jms1.5f.patch, qmail-103.patch sa zalecane jako rozszerzajace mozliwosci i poprawiajace bledy wynikajace z niezgodnosci z dokumentami RFC
nie mialem pliku databytes wiec qmail powinien przyjmowac wartosc domyslna czyli 0 wiec nie powinno byc ograniczen
znalazlem php.ini :)
upload_max_filesize = 2M
post_max_size = 10M
jezeli chcemy zwiekszyc powyzej 8MB to trzeba zmienic jeszcze
memory_limit = 8M
http://www.squirrelmail.org/wiki/AttachmentSize
pozdrawiam