Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam hehe to mój pierwszy tu posta, myślałem że ze wszystkim sobie poradzę no ale niestety wymiękam przy tym. Zainstalowałem sobie na etch'u GnomeBrakera no i nie mogę sformatować płyty dvd+rw :/ Płyty cd robi bez problemu ale przy tych wyżej wymienionych wyskakuje mi takie coś:
* BD/DVD±RW/-RAM format utility by <appro@fy.chalmers.se>, version 7.0.
* 4.7GB DVD+RW media detected.
- illegal command-line option for this media.
- you have the option to re-run dvd+rw-format with:
-lead-out to elicit lead-out relocation for better
DVD-ROM compatibility, data is not affected;
-force to enforce new format (not recommended)
and wipe the data.
Udało się mi sformatować ją z opcja force. Ale gry próbuje znów ja nagrać to wyskakuje mi coś takiego:
Executing 'mkisofs -gui -V Plyta z danymi GnomeBaker -A GnomeBaker -p -iso-level 3 -l -r -hide-rr-moved -J -joliet-long -graft-points --path-list /tmp/GnomeBaker-pete/gnomebaker-PNB0KT | builtin_dd of=/dev/hdc obs=32k seek=0'
I: -input-charset not specified, using utf-8 (detected in locale settings)
Incorrectly encoded string (S³awek Kurnicki) encountered.
Possibly creating an invalid Joliet extension. Aborting.
:-( write failed: Input/output error
I o co w tym cholerstwie idzie? :/
Siema PeTe, witaj na naszym forum,
bym się doszukiwał problemów w tymże:
Incorrectly encoded string (S³awek Kurnicki) encountered.
Possibly creating an invalid Joliet extension. Aborting.
:-( write failed: Input/output error
jakbyś napisał "Slawek" zamiast "Sławek" to chyba będzie git
Faktycznie tylko że gdzie ja to mam poprawić? :D
Witam,
zainstaluj pakiet dvd+rw-tools
apt-get update apt-get install dvd+rw-tools
i teraz żeby sformatować DVD robisz
dvd+rw-format /dev/dvd
jezeli /dev/dvd nie dziala to poprostu wpisz konkretne urzadzenie (/dev/hdc itp)
narazie musisz tak korzystac, gdyż jest błąd w GnomeBaker, może jak wyjdzie nowa wersja to poprawią
Faktycznie tylko że gdzie ja to mam poprawić? :D
poprawic nazwy zapisywanych plikow (problem z kodowaniem PL znaczkow) albo wylaczyc Joliet (jezeli nie zamierzasz uzywac plytki pod win mozna to spokojnie zrobic)
Dzięki wielkie za pomoc :D Rano właśnie się kapnąłem że polskie litery windows pozamieniał mi na jakieś cudaczne znaczki i tylko tego katalogu nie dało rady skopiować, bo inne już tak ;) Hehe jednak siedzenie do 2 nad ranem nie wspomaga myślenia :D