Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam - autorzy Guarddog przewidzieli możliwość odbierania z pop3 przez ssl, ale juz nie przewidzieli opcji wysyłania smtp przez ssl. Po prostu w menu nie ma takiej opcji. W związku z tym chciałbym wiedzieć, jak samemu taką opcję w Guarddog skonfigurować, żeby nie rezygnować z szyfrowania przez smtp.
a probowales z portami??, bo ktorys port jest na sslsmtp, i sprawdz czy masz wlaczona obsluge tls
nie jestem fachowcem ale cos gdzies o czyms taklim slyszalem, a czy to prawda to reki nie dam oddciac sobie ;)
O rety, faktycznie wystarczyło odblokować port 465. Aż wstyd, że zadałem takie głupie pytanie - przecież to wszystko na otwieraniu i zamykaniu portów się opiera. Ale bardzo dziękuję - już działa :-)
//Edycja
A czy ktoś mógłby mi łaskawie podpowiedzieć, które z poniższych protokołów mogę wyłączyć, nie tracąc nic z możliwości przeglądania internetu?
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5417c10fdb57aced.html][/URL]
Jeśli wyłączysz cokolwiek, zawsze tracisz cokolwiek z możliwości. :)
Chodziło mi o przeglądanie stron, logowanie sie na fora i... chyba tyle :)
To można wszytko pozamykać i wpuszczać tylko połączenia nawiązane z Twojej maszyny.
Ale jak wszystko zamykam, to mi się strony nie otwierają :-( Nie mam pojęcia jak ustawić to, o czym mówisz w Guarddog.
Tak to mniej więcej wygląda, ale pod którym guzikiem to schowali to nie mam pojęcia. GUI nie zawsze ułatwia życie.
iptables -A INPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
Echhh, na razie mojego systemu nic nie ruszy, bo go nie ma :-(((((
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?p=47602#47602
chlip, chlip.... ;-(
Proszę się nie śmiać ze mnie, a i ja nie winię Linuksa ;-) Po prostu eksperymentowałem - nauka poprzez zabawę ;-)
Witam,
a może ktoś mi pomoże z przepuszczeniem protokołu torrent przez Guarddog-a. Mam zaznaczone co trzeba w zakładce File Transfer, ale nic nie mogę pobrać. Po całkowitym wyłączeniu firewall-a pobieranie się rozpoczyna. Czy muszę otworzyć dodatkowo jakiś konkretny port czy co, bo już nie wiem...
Tak mam pozaznaczane opcje w Guarddogu:
Strony: 1