Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ma ktos w miare nowego laptopa toshiby i moglby sie wypowiedziec czy to dobry sprzet? Rozmyslam wlasnie na kupnem notebooka (rozwazam model Tecra A8). Spotkalem sie ostatnio z opinia, ze toshiba w ostatnich latach sie popsula i sa na przyklad problemy z matryca. Czy to prawda? Chcialbym jeszcze zapytac czy sa jakies wieksze problemy z lapkami tej firmy pod debianem?
Ja polecam Toshibe bo sam ją posiadam , mam model Tecra s1 i pod linuxem śmiga cacy , nie dziala tylko czytnik sd i irda .
toshiba to w sumie średnia półka - dobry stosunek jakości do ceny
Kupiłem Asusa A6000 z prockiem Turion X2. Jest super, działą wszystko za wyjątkiem kamerki, ale już wie że do niej nie ma sterów.
toshiba to w sumie średnia półka - dobry stosunek jakości do ceny
To jakie firmy sa lepsze od toshiby? Chodzi mi glownie o jakosc materialow i wykonania oraz niezawodnosc.
Toshiba dobra firma , mam i polecam. Oprócz tej firmy przyjrzyj sie laptopą, ibm,dell,HP
Polecam tez forum : http://forum.laptopy.info.pl/
znajdziesz tam duzo interesujących rzeczy dotyczących przenośnych komputerów.
Dzieki wielkie za opinie. Problem mialem, bo mi sprzedawca odradzal Toshibe, ze wzgledu na liczne badpixele i troche mi to namieszalo w glowie. Ale faktycznie gdzie nie spojrzec, kogo nie zapytac wszyscy chwala Toshibe. W najblizszych dniach zamawiam, dzieki jeszcze raz za utwierdzenie w przekonaniu.
Toshiba to dobry sprzęt, obecnie mam nową Satellite A100, poprzednio też jakąś miałem i wszystko było w najlepszym porządeczku. Mówiąc szczerze to też myślałem o A8 ale ta cena.
No pomęczysz się z instalacją debiana, niestety ale instalator ma problemy z dydkiem, napędem i sieciówką, ale to zapewne będzie problem większości o ile nie wszystkich sprzętów.
No pomęczysz się z instalacją debiana, niestety ale instalator ma problemy z dydkiem, napędem i sieciówką, ale to zapewne będzie problem większości o ile nie wszystkich sprzętów.
Nie strasz nie strasz !
Wszystko jest ok tomek, a wszelkie odpowiedzi znajdziesz na forum.
Spoko spoko nie boje sie :D pare razy instalowalem debiana (chociaz nigdy na lapku) to jakos tam sobie poradze. Mam juz te toshibe (dzieki jeszcze raz za opinie, jak na razie wrazenie mam b.dobre), wiec wieczorem/w nocy stawiam na niej debianka:)
Moje prywatne zdanie: Tylko i wylacznie IBM, ewentualnie HP i to ten prosty model, zdaje sie nx6110. Te znam dobrze, i wiem ze sa niezawodne.
pzdr C.