Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
cześć
kiedyś gdzieś widziałem,że można przeglądać manuale przez przeglądarke tylko nie pamiętam jak to się robiło ,pamiętam ,że było to robione w konquerorze ,nie chodzi mi tu o podanie bezpośredniej ścieżki do manuala ,tylko wpisywało się chyba coś w stylu man.... i dalej nie pamiętam
jest wogóle plik /usr/bin/man?
Właśnie nie ma. Jak zacząłem szukać na debian.packages pliku man, to po przejrzeniu 20 stron zrezygnowałem. Zaś szukanie /usr/bin/man czy /bin/man daje efekt zerowy.
Możesz wykorzystać vim'a do czytania manuali. W dziale FAQ jest opis jak to zrobić (w połaczeniu z kolorowaniem składni w less'ie)
dzięki,ale dopóki nie będzie normalnego kasowania znaku backspacem to sie za vima nie będe brał,... zależy mi na tym ,żeby przeglądać manuale z przeglądarki bo lepiej mi się je czyta ,...narazie są tylko w konquerorze ,ale dobre i to
tak może z innej bajki, mając dostęp do netu polecam tą strone z manami : http://www.sourcentral.org/man/debian-stable/pl