Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Podczas instalowania sterownika ntfs-3g występuje następujący błąd:
debian:/# dpkg -i ntfs-3g_20060717-1.deb
(Odczytywanie bazy danych ... 94862 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.)Przygotowanie do zastąpienia ntfs-3g 20060714-1 (wykorzystując ntfs-3g_20060717-1.deb) ...
Rozpakowanie pakietu zastępującego ntfs-3g ...
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie ntfs-3g:
ntfs-3g zależy od libc6 (>= 2.3.5-1); jednakże:
Wersja libc6 w systemie to 2.3.2.ds1-22sarge4.
dpkg: błąd przetwarzania ntfs-3g (--install):
problemy z zależnościami - pozostawiony nieskonfigurowany
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
ntfs-3g
Jak go naprawić??
Proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Masz problemy z zaleznosciami (czytaj niezbedymi plikami), mozesz sciagnac i zainstalowac wersje paczek ktorych ci brakuje wraz z ich zaleznosciami manualnie :)http://www.debian.org/distrib/packages lub
apt-get -f install spowoduje sciagniecie tych plikow jezeli sa dostepne, w przeciwnym wypadku ntfs-3g_20060717-1.deb zostanie poprostu usuniety.
to wiem wpisałem komende apt-get -f install już wcześniej, pakiet ntfs-3g został usunięty.
Kierując się opisem http://cdlinux.pl/?id=18 chciałem wgrać ten pakiet, jednak wyskakuje mi ten komunikat, jak to naprawić? Mam świeżo co postawionego Debiana
dlaczego nie zrobisz tego przez apt-get ?
apt-get update
apt-get install ntfs-3g
jak, to , nie rozumiem, możesz jaśniej??
Ja mam wersje Sarge
Ja mam wersje Sarge
i z tad zapewne problem ... sarge jest dosc stary ... a instalowany pakiet wymaga nowszych wersji innych pakietow ... wiec albo backporty ... albo wlasna kompilacja tego pakietu (byc moze zaleznosci budowania sa nizsze co do wersji o zaleznosci tych binariow na tyle ze sarge obsluzy) ... albo przesiadka na etch (swoja droga chyba juz pora ...)