Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Mam serwerek oparty na Celeronie 466, udostępnia on mi internet, jedyny dostęp jest poprzez ssh... i mam w związku z tym problem... za każdym razem przy okazji restartu itp. muszę odłączać klawiaturę od swojego komputera i podłączać ją do serwera, ponieważ BIOS serwa na starcie wygłasza komunikat że klawiatura nie jest podłączona... i zatrzymuje start systemu, dopiero gdy jest podłączona to startuje normalnie system. Czy da się wykonać coś takiego że klawiatura nie będzie sprawdzana?
tak spokojnie możesz wyłączyć to w biosie
napisz jaki bios i z którego roku
Musisz wejsc do bios'u i ustawic aby startowal z bledami jakie wykryje (znalezienie tej opcji nie jest trudne)
aha czyli biosik awarda... wchodzisz do biosu i pierwsza z brzegu zakładka, bodajże 'general setup' - ta gdzie się ustawia czas i dyski... a samym dole jest opcja 'halt on:' i ustawiona na 'all errors'. no to pstryknij ją raz czy dwa, żeby się nie zatrzymywał na żadnych błędach i cześć
sorry jeśli jest niedokładnie tak jak mówię, ale piszę z pamięci w tej chwili, dopiero wieczorem to sprawdzę.