Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No właśnie. Jak zgrać na dysk pliki z takimi nazwami? Odczytać mogę bez problemu, ale podczas kopiowania występuje błąd. Jak zamontować płytę, by system rozpoznał czcionkę w nazwach plików stworzonych pod windą?
No właśnie. Jak zgrać na dysk pliki z takimi nazwami? Odczytać mogę bez problemu, ale podczas kopiowania występuje błąd. Jak zamontować płytę, by system rozpoznał czcionkę w nazwach plików stworzonych pod windą?
witaj
też miałem taki problem, ale w sumie i tak zmieniałem ręcznie parę nazw plików na linuksowy format
natomiast pamiętam, że w przypadku takiego problemu k3b wywalało error, ale też w komunikacie podawało rozwiązanie go (był to chyba link do jakiegoś programu konwertującego czy cuś) możesz sobie sprawdzić w ten sposób
ale niestety teraz nie pamiętam, a teraz lecę do pracy i nie mam czasu sprawdizć
pozdrowienia
masz opcje przy montowaniu okreslajaca sposob kodowania znakow ( iocharset= ) i musisz ja ustawic na odpowiednie kodoowanie