Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chcialbym przeslac pozdrowienia dla userow debiana od userow gentoo. Slyszalem, ze bedziecie mieli nowego debiana juz w grudniu na gwiazdke, pogratulowac. Zapewne bedziecie pic z radosci przez caly miesiac - czyli dluzej niz to oprogramowanie bedzie aktualne :]
Nie na darmo utarlo sie stiwerdzenie, ze debian to muzeum wolnego oprogramowania :)
Wiem, że to było żartem :)
Jeśli popracujesz na Sidzie to Gentoo wymięka. Jak raz zacząłem aktualizować system Gentoo to poszedłem spać , a jak wstałem to jeszcze się mieliło.
Pozdrowionka :)
Nie na darmo utarlo sie stiwerdzenie, ze debian to muzeum wolnego oprogramowania :)
Tradycją jest również powiedzenie, że "gentoo jest obecnie trendy... podobnie jak bycie gejem".
Pozdrowionka od hetero. :]
witamy na naszym forum,
Pokój pełen nieznajomych to pokój pełen potencjalnych przyjaciół
Christel Dahlskjaer.
Znasz tą panią? Powinieneś! To deweloperka Twojej dystrybucji :P
A milo to z twojej strony kolego
BO tak śię składa ,ze ja z Gentoo uciekłem zadużo emerge sync i inne tam stage1 i blabla zadużo mielenia wole pakiety deb.
Witam na forum DEBIAN
Gentoo'wiec lubi cwaniakować. Poczekajmy na BSDziarza, który zwyzywa wszystkich od linshiciarzy :P
A co wy tacy nieuprzejmi. Gento, redhat, FreeBSD czy inne odmiany linuxo-uniksów to wsio robi wokół podobnych jak nie takich samych jaj.
Kolega chciał się przywitać to można go uprzejmie przyjąć a nie komentować.
Ja tam witam kolegę z gento (miły system choć ja mam za mało cierpliwości na czekanie aż mi się wszystko pokompiluje) Dlatego siedzę na stabilnym silnym Debianie (historyczno-wolnym-stable).
Zapewne bedziecie pic z radosci przez caly miesiac - czyli dluzej niz to oprogramowanie bedzie aktualne :]
kolega rozumiem zweszyl okazje i chce sie do tego pica przylaczyc ? ;)
Smigam sobie na 'sarge' stable, i nie czaje o co chodzi z tym:
Nie na darmo utarlo sie stiwerdzenie, ze debian to muzeum wolnego oprogramowania.
To znaczy, moze mi ktos powiedziec ktory z programow dla sarge`a jest juz w muzeum to sie zastanowie nad testingiem albo gentoo, ktorego nie widzialem na oczy jeszcze :D.
pzdr C.
Sarge jest zamrożony bo nie wchodzi juz do niego nowy sofft tylko jest aktulizacja w bezpieczeństwie
wystarczy dorzucić backoprty i z sarge`a robi się muzeum nowoczesnej techniki :P
Prawdziwy Sarge to Sarge a nie backporty i cała etyka Sarge natym jest oparta
hehe, dobre :) Ja tam postepuje jednak nie etycznie, i uwazam iz backport`s rulez.
a co do gentoo to nowe ma jakiś problem z init 1 widziałem ( minimal CD ;-))
DAJ mi spać spokojnie zajmij śię Debianem a nie Farmazonami Gentoo