Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Do niedawan miałem sam sys bazowy i fluxboxa. Dzisiaj doinstalowałem gnome i sie zaczeło. Nie moge juz uruchomic fluxa... a na dodatek jak odinstalowalem gnome to po starcie iksow (pozbyłem sie xdm i logowanie mam w trybie txt) mam taki standardowy szary ekran z kursorem w kształcie "X" i nic poza tym! Co mam zrobic zeby było jak dawniej?
Dodaj na koniec pliku xinitrc linijkę:
exec fluxbox
Jak usune gnome i dodam ta linijke do pliku xintirc to mi nadal fluxbox nie startuje. A jak sie przełaczyłem na inna konsole i zalogowałe sie jako root i wpisałem fluxbox to mi wywaliło:
Error: cam not connect to X server Make sure you started X before you start fluxbox
Jak usune gnome i dodam ta linijke do pliku xintirc to mi nadal fluxbox nie startuje. A jak sie przełaczyłem na inna konsole i zalogowałe sie jako root i wpisałem fluxbox to mi wywaliło:
Kod:
Error: cam not connect to X server Make sure you started X before you start fluxbox
Uruchomienie samego fluxboksa nie uda się, musi działać serwer X. Co wyrzuca konsola jak próbujesz:
startx
z dodanym na końcu xinitrc: "exec fluxbox" ? Moźe spróbuj zrekonfigurować serwer X.
A nie juz wszystko chodzi:P wielkie thx
pozdro 4all