Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
jutro albo pojutrze uwolnię się od koszmaru o nazwie nvidia riva tnt2 i kupie se wreszcie jakąś normalną, niezadrogą kartę. póki co rozważam radka 9600SE. podoba mi się, że tania i że chłodzenie radiacyjne jej styka. sugestie?
Wejdź razczej na www.benchmark.pl i wybierz coś lepszego od wersji SE. Te wersje, to jakaś straszna ściema. Polecam Matrox G400 (sam mam :) )
Kupiłem radka, a stara GF 200 MX z 32 MB idzie dla Justyny
mi w zasadzie też lepszej nie trzeba, bo i nie gram w jakieś wypasione gry. modelu 95xx wolę nie kupować, bo w instrukcji do płyty głównej brzęczą, że niektóre modele z tej serii nie chcą działać za dobrze (to pewnie znaczy, że działają beznadziejnie, o ile w ogóle działają). a matroxa nie kupię, bo w żadnym sklepie w okolicy nie ma. i to jest właśnie takie wielkie miasto, ha ha ha
najlepiej się jeszcze z tym prześpię i jutro się zobaczy
tak mnie zastanawia poco zmieniac garfike pod linuxem ? GF 2 32MB wystarcza wiec poco takie wypasy :) cos mi tu smierdzi windowsem :) hehehe
rychu czy to jest to ?
"szczęśliwy, kto zdołał poznać przyczyny wszechrzeczy"
Rychu chłopie z kartą będzesz spał :> ja ci doradze tyle nei kupuj karty kup sobie monitor, i tak nei grasz w gry żadne a na tego twojego bombermana każde ścierwo dobre jak będziesz miał monitorek większy to będziesz widział wreszcie jakie głupoty czasem wypisujesz :P
nie, chce zmienić tą nvidię bo mnie wnerwia. a na monitor też przyjdzie czas. na Rumiego także przyjdzie czas, i to rych(ł)o, bo trutka już wyłożona*...
Tech: no pewnie że to jest to. :]
cza będzie coś innego wymyśleć
--
EDIT: no i znowu zagwozdka: 9550 128-bit asusa (mam płytkę) czy 9600SE 64-bit szafira ? cena prawie ta sama. a matroxuff nigdzie nie ma w tymże wielkim mieście... khe khe, to jest żenada, panie i panowie, do kurffy nędzy sodomickiej. a w sieci nie kupuję :P
*) Bodzio wystawi kwity jak będzie po wszystkim za 2 flaszki ;)
no i qpiłem radka 9550 szafira :]
śmiga i huczy
aha i jeszcze jedno:
NIGDY WIĘCEJ nVIDII
:P
wolałbym miec jednego radka 9500 niz 10 takich 9550 bo ani to krecic ani co a 9500 chodziły jak 9700 czyki porowynwalnie do 9800 XT
Hmmm to ja sie chyba zastanowie co wpiąć u siebie. Mam Gainwarda TiIII na ktorej jak na razie wszystko dziala, a lezy mi na polce jeszcze Trident S3Trio z 2 MB ramu :)_
Myśle że trzeba powiedzieć jasno. To jest najtańsza karta (Radek 9550) jaką opłaca się kupić:) wiadomo że są lepsze - ale są droższe:)
Pozdrawiam!!
geforce 4 ti !!!
tak, kup sobie nvidię, problemy dostaniesz gratis.
dokładnie.
No to teraz proszę o doradę :)
wsadziłem do paczki nowego radka, bardzo ładnie chodzi na sterowniku vesa. Na drugiej partycji - takiej do prób odpaliłem stery do radka ze strony ati.com
Stary pięknie śmigają, X-y działają wyśmienicie - i teraz pytanie ?
nie gram w gry, nic wymagającego akceleracji - normalna praca i filmy. Więc vesa czy stery ?
Bodzio, jest jeszcze trzecia opcja:
ja używam sterownika 'ati' z distro iksów
a mplayera odpalam i tak pod konsolą...