Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
http://packages.debian.org/cgi-bin/search_packages. … p;release=all
tutaj widzimy ze checkinstall jest
Package checkinstall
* stable (admin): installation tracker
1.5.3-3: all
* unstable (admin): installation tracker
1.6.0-2: alpha amd64 arm hppa i386 ia64 m68k mips mipsel powerpc s390 sparc
i moje pytanie- dlaczego nie ma tu testing ? przeciez rozumiem- gdyby bylo w unstable, ale w takim razie dlaczego jest w stable?
http://packages.debian.org/cgi-bin/search_packages.pl?keywords=checkinstall&searchon=names&subword=1&version=all&release=all
tutaj widzimy ze checkinstall jest
Package checkinstall
* stable (admin): installation tracker
1.5.3-3: all
* unstable (admin): installation tracker
1.6.0-2: alpha amd64 arm hppa i386 ia64 m68k mips mipsel powerpc s390 sparc
i moje pytanie- dlaczego nie ma tu testing ? przeciez rozumiem- gdyby bylo w unstable, ale w takim razie dlaczego jest w stable?
Tak sprawnie posługujesz się wyszukiwarką pakietów, więc powinieneś się doszukać tej informacji, jest dostępna na stronie pakietu. :)
Aha, możesz się spotkać z bardzo niepochlebnymi opiniami o tym skrypcie, choć moim zdaniem jest bardzo użyteczny.
byłem, czytałem
i niestety nie znalazlem tam słowa "testing" :]
niekiedy sie zdarza ze w zwiazku z jakimis duzymi zmianami bibliotek/wersji kompilatorow/itp wersja starsza zostaje usunieta z testing a nowsza (ktora naprawia tamte problemy) grzeznie w unstable ... tak jest tez np. z vlc
byłem, czytałem
i niestety nie znalazlem tam słowa "testing" :]
See the developer information for checkinstall.
A kto mówił o słowie "testing"?
ok wszystko wyjaśnione, no i poznałem fajna stronę, dziekuje Czadman :D
dziękuje wszystkim za odpowiedzi