Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam chciałbym sobie zainstalowac xgl w debianie ale nie ma w repo pakietu xserver-xgl, wiem ze jest w repo ubuntu ale tam xorg jest w wersji 7.0 a ja nie chciałbym rezygnowac z xorg 7.1, czy wie ktos skąd wziąść ten pakiet?? moze trzeba cos przekompilowac, ale co?? prosze o pomoc
aiglx pod kde to zbytnio nie bo chyba czadman napisal ze to slodziutko wyglada ale na kde to nie ma dobrej implementacji, slyszalem ze na gnomie to fajnie chodzi bo jest w gtk zrobione a kde nie. gnoma nie chce a wiec chcialem xgl-a zapodac. moze macie jakies pomysly jak zrobic ta paczke (xserver-xgl)
mozesz sprobowac sciagnac zrodla paczki z Ubuntu i skompilowac u siebie ...
xgl dziala dokaldnie tak samo jak aiglx wiec nie ma roznicy czy gnome czy kde....
Chodzi o to ze Compiz menadzer okien ktory uzywa efektow oferowanych przez rozszerzenie composite ma lepsza integracje z Gnome i to wszystko.
P.S. Sorki za brak polskich liter
xgl dziala dokaldnie tak samo jak aiglx wiec nie ma roznicy czy gnome czy kde....
Chodzi o to ze Compiz menadzer okien ktory uzywa efektow oferowanych przez rozszerzenie composite ma lepsza integracje z Gnome i to wszystko.
Nie działa tak samo i nie chodzi tylko o integrację, a min. o możliwości toolkitów, w których te środowiska są robione.
http://principe.homelinux.net/
witam! jednak zdecydowałem zainstalowac aiglx. miałem troche problemow z zaleznosciami bo musiałem doinstalowac libc6 i libgtk2.0-0 z experimental ale wszystko ładnie chula. aa gdzies wyczytałem ze na geforce 2 nie pojda nowe stery i aiglx a ja takowego posiadam + (celeron 2.26, 512 ram)
pozdro