Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zakupiłem sobie Sound Blaster 5.1 Live - k dzwiękową i Głośniki SBS560 5.1 wszystko już prawie świetnie gra z wyjątkiem tego że 3 satelity nie grają czyli zamiast grania 5 - satelit i 1 subwuffer grają 2 staelity i subwoofer - jakieś rady???
głośniki creativa? lol, forsiasty jesteś ;)
używasz oss czy alsa? jak alsa to sprawdź ustawienia w mixerze czy nie masz wyciszonych kanałów analog center i analog rear
no nei coś nei tak mi gra tylko 2 głośniki bez bufera jak go ustawiłeś ??
karta koszt 89 zł
głośniki 157 zł
:) to chyba spoko co?
no nei coś nei tak mi gra tylko 2 głośniki bez bufera jak go ustawiłeś ??
ale pod czym Ci się nie udało ustawić
jak to ustawiłem:
# apt-get install alsa-modules-2.4.27-2-k7 alsa-base alsa-oss alsa-utils # alsaconf # alsamixer
w linuxie w windzie nie było problemów
~150 zeta za głośniki 5.1 creativa to bardzo przyzwoicie :]
byle szajs potrafi kosztować 100-120 zetów, a jak najbardziej warto dorzucić do tego creativa
faktycznie ostatnio mam wrażenie że creative spuścił z tonu, jeszcze rok temu za takie cudo nieźlebyś bulnął...
pod Win to nei mam problemu do są sterowniki do sblive! i wszystko chula a pod debka tylko przednei satelity :/
pod Win to nei mam problemu do są sterowniki do sblive! i wszystko chula a pod debka tylko przednei satelity :/
a na jakim jajku to robisz? spróbuj tak ja ta to pokazałem zainstalować i skonfigurować - jak masz inny sposób instalacji to napisz go
mam problem taki przerywany dzwięk z głośników jak film oglądam błąd
alsa-control: unable to fing simple control 'PCM',0
mieliście soć takiego?
mam problem taki przerywany dzwięk z głośników jak film oglądam błąd
Kod:
alsa-control: unable to fing simple control 'PCM',0mieliście soć takiego?
http://dug.net.pl/forum/viewtopic.php?t=390
ja nic nie kompilowałem - to może dlatego działa :P