Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czemu miałoby to służyć? Oba adresy bedą z róznych sieci, wiec nie mogą działać w jednej. Bo chyba chodzi o prywatną klase C. Więc jakoś bez sensu, no i raczej nie da sie tego zrobić.
wszystko jest proste i logiczne
a wiec mam duza siec w ktorej sa 2 podsieci 5.xxx i 0.xxx
a dlaczego
poniewarz users siedza w .5.
a moje AP'ki w .0.
dlaczego tak zrobilem ?
a po to by ci co ciekawscy mi po AP'kach haczyc nie probowali, jak narazie callkiem niezle sie ten system sprawuje,
a ponadto dla userow APkow Dlinka DWL 2100 to jezeli je macie w innym subnecie niz userow to AP ki w BRIDGE MODE sie nie zawieszaja, udowodnione polrocznym doswiadczeniem :)
jak datad mialem statyczne IP pod winda z zdefiniowanym aliasem ale wolalbym tak jak i inni user's ciagnac IP ka z servera, dla pewnosci ze moj dhcp poprawnie dziala
....to AP ki w BRIDGE MODE sie nie zawieszaja, udowodnione polrocznym doswiadczeniem :)
....
Generalnie wlasnie DLinki na mostach sprawuja sie doskonale nie zalezy to od ip (podklasy) udowodnione 2 letnim doswiadczeniem ;)
a ilu masz chinczykow w necie ??
bo ja mam ok 20-30
i wielu z nich uzywa PPLive do ogladania TV przez neta
a PPLive takiego multicasta mi po lanie wysyla ze wszystkie AP'ki podlaczone Switchem do Gateway'a padaja a dokladniej sypie sie im LAN port
po WLANIE(po lanie w innym budynku) z moge je bez problemu osiagnac i zresetowac
AP'ki delinka nasluchuja multicasta i nie wiem czy da sie ta opcje wylaczyc :)
wiem zato jedno odkad APki sa w innej podsieci
ani razu mi nie padly
pozdro